در سنوات گذشته به منظور مدیریت مصرف برق در ادارات، ساعت کاری تغییر پیدا کرد و از آنجایی که این تغییرات نتایج مطلوب و محسوسی را در میزان مصرف برق گذاشت، امسال نیز این طرح با مصوبه دولت و با اعلام وزیر نیرو اجرا خواهد شد. وزیر نیرو در این خصوص اعلام کرد: بر اساس مصوبه هیئت دولت ساعت کار ادارات از 15 خرداد تا 15 شهریور امسال، 6 بامداد تا 13 خواهد بود. ضمن اینکه یک ساعت پیش از پایان ساعت کار اداری، دستگاههای سرمایشی خاموش میشوند.
محرابیان همچنین با اشاره به وضعیت صنعت برق در تابستانهای گذشته گفت: در تابستان 1400 و 1401 به ترتیب با ناترازی 20 هزار و 14 هزار مگاواتی برق روبرو بودیم، این در شرایطی است که با احتساب 70 هزار مگاوات تقاضا این امکان وجود داشت که در اوج مصرف 6 ساعت محدودیت برق در همه بخشها اعمال شود. این در حالی است که با مدیریت مناسب در کنار تامین برق بخش خانگی و عدم خاموشی در تابستان 1401، برق مازاد برای تقویت و رشد ظرفیت تولید به بخش تولید کشور ارائه شد.
به گفته وزیر نیرو از 15 خرداد تا نیمه شهریور 1401 در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل 3.5 درصد با کاهش مصرف در بخش خانگی روبرو شدیم، این در حالی است که از 29 اردیبهشت تا پایان شهریور سال 1400، بر اساس جدول یک تا سه نوبت، خاموشی اعمال میشد.
وزارت نیرو در سالهای اخیر برنامههای متعددی برای رفع ناترازی تولید و مصرف برق اجرا کرده و امسال نیز این موضوع را در 140 برنامه خود برای گذر از دوران اوج مصرف گنجانده است. در راستای تحقق این امر برنامه ریزی شده با اجرای 31 اقدام بیش از 10 هزار مگاوات از تقاضای برق کاسته شود که این میزان حداقل رقم مدیریت بار در تابستان 1402 خواهد بود.
ناترازی مصرف برق در سال گذشته به 14 الی 15 هزار مگاوات میرسید و با توجه به افزایش سالانهای که در میزان مصرف برق اتفاق میافتد، میتوان گفت که برنامههای افزایش ظرفیت، تکافوی افزایش تقاضا را خواهد کرد، اما همچنان با ناترازی حدود 15 هزار مگاواتی روبرو خواهیم بود. طبق گفته مهدی مسائلی دبیر سندیکای صنعت برق در جمع خبرنگاران، ناترازی تولید و تامین برق در سال گذشته 15 هزار مگاوات بود و این عدد برای سال 1402 به طور خوشبینانه 10 هزار مگاوات پیشبینی میشود. البته او متذکر میشود که این کمبود با توجه به مدیریت وزارت نیرو به بخش صنعت منتقل میشود و بخش خانگی را دربر نمیگیرد.
تحقق 70 درصد پیشبینی صرفه جویی با تغییر ساعت کاری
این کاهش 5 هزار مگاواتی در کنار اعمال مواردی مانند تغییر ساعت ادارات، در نهایت به پوشش این اختلاف بین عرضه و تقاضای برق کمک خواهد کرد. مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق پیشتر به رسانهها گفته بود که مصرف برق ادارات و دستگاههای اجرایی در حدود 4 هزار مگاوات از مصرف کشور را شامل میشود که هدفگذاری شده تغییر ساعات کار به کاهش 1200 مگاواتی مصرف در این بخش منجر شود. البته به گفته وزیر نیرو برای سال 1401 حدود 70 درصد از این هدفگذاری محقق شد و میزان برق صرفه جویی شده از محل تغییر ساعات کاری 700 مگاوات صرفه جویی اعلام شد.
افزایش قابل توجه مصرف برق با آغاز روز کاری در سال 1402
رجبی مشهدی در نخستین روزهای آغاز به کار در سال 1402 اعلام کرد: در اولین روز کاری ادارات و سازمانها در سال 1402، میزان مصرف برق نسبت به روزهای گذشته در فروردین ماه، 10 تا 12 درصد افزایش پیدا کرده و عدد 37 هزار مگاوات ثبت شد، این درحالی است که ما هنوز در شرایط کم بار مصرف برق قرار داریم و حتی در این شرایط هم باید مصرف برق مدیریت شود.
این ارقام نشان از اهمیت و تاثیر بالای مدیریت مصرف برق در بخش اداری برای عبور از پیک تابستان دارد که دولت هم اثرگذاری آن را شناسایی کرده و به عنوان راهکاری موقت برای عبور از دوران اوج مصرف در دستور کار خود قرار داده است. البته همچنان به مدیریت مصرف در بخش خانگی نیز باید اهتمام ورزید تا مانند سال گذشته ضمن تامین پایدار برق، با اعمال محدودیتها آسیبی به بخش تولید کشور وارد نشود.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/10371/تغییر-ساعات-اداری-کاهش-قطعی-برق-را-به-دنبال-خواهد-داشت؟