به گزارش کیمیای شرق آنلاین ، سید عزتالله ضرغامی در حاشیه بازدید از سایت موزه منطقهای جیرفت که سالها به دلیل عدم تخصیص اعتبار معطل مانده ، گفت: به دنبال ایجاد موقعیت جدید اعتباری برای موزه جیرفت هستیم و با رایزنی تکمیل موزه جیرفت را با مشارکت برخی نهادها پیش خواهیم برد، زیرا موزه بزرگ تبریز نیز با مشارکت بنیاد مستضعفان تکمیل می شود وبنا داریم از این تجربه موفق نیز برای موزه جیرفت استفاده کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در واکنش به این مسئله که آثار تمدنی جیرفت در کرمان نگهداری میشوند و در دسترس گردشگران و مردم نیستند، بیان کرد: تمرکززدایی یکی از سیاستهای وزارتخانه در حوزه مدیریت موزههاست و برخی از اشیاء ارزشمند کشور را در استانها به نمایش میگذاریم و اگر زمینه فراهم شود درصدد هستیم بخشی از اشیاء تاریخی و ارزشمند حتی به صورت نمایشگاههای دورهای و نوبهای در موزه جیرفت به نمایش گذاشته شود و گردشگران از آن بازدید کنند ضمن آنکه هر دو یا سه ماه یکبار اشیا تغییر پیدا کنند.
ضرغامی راهاندازی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جنوب استان کرمان را مستلزم تشکیل استان جدید دانست که با آن موافقت شده و گفت: منتظر انجام آخرین فرایند قانونی آن هستیم و اگر ابلاغ شود، اقدام خواهیم کرد.
وی در پاسخ به انتقاد خبرنگاران نسبت به نحوه اطلاع رسانی و تعامل با اصحاب رسانه خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: با رسانهها تعامل بیشتری داشته باشید و از ظرفیت رسانهها باید استفاده کنید، زیرا رسانهها دوستان بدون منت ما هستند و بسیاری از آنها بهتر از ما کار میکنند.
ضرغامی از ائمه جمعه درخواست کرد که کمپینی در حوزههای مختلف راه اندازی کنند و افزود: نباید این تصور را داشت که هر کمپینی اپوزیسیون است و کمپین نیاز به بودجه ندارد و یک حرکت اجتماعی و فرهنگی تاثیرگذار است.
مجتبی شفیعی معاون میراثفرهنگی استان کرمان نیز در این بازدید فضای موزه جیرفت را 19 هزار متر مربع عنوان کرد که فاز اول پروژه شامل طبقات منفی و مخازن و فضاهای اداری و گالری است و فاز دوم نیز در هشت طبقه شامل گالری و فضای آموزشی در نظر گرفته شده است که از سال 1387 تاکنون در مجموع 15 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شده که شرایط به گونهای است که حتی 20 میلیار اعتبار هم کاری را پیش نمیبرد.
وی همچنین در بازدید از این تپههای تاریخی اظهارداشت: اعلام کردم که این موضوع برآورد اعتبار و فنس کشی با اولویت فازبندی شود تا حفاظت اولیه از منطقه صورت گیرد و بعد از مطالعه دقیق پژوهشی در مورد وضعیت تپه تاریخی اعتبارات برای کاوشهای بعدی اختصاص یابد.
وزیر میراث فرهنگی در ادامه سفر کاریاش به شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد از روند عملیات اجرایی مجتمع گردشگری کوه فجر بازدید کرد و نسبت به تامین آب مورد نیاز برای ادامه کار قول مساعدت داد و همچنین از تپههای باستانی کنارصندل، قلعه کوچک و شهر قدیم جیرفت بازدید کرد.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/10756/موزه-جیرفت-با-کمک-نهادهای-غیردولتی-کامل-می-شود-تعیین-حریم-برای-تپههای-تاریخی-کنارصندل-و-قلعه-کوچک