مهران فرشید مدیرکل دفتر طرح و برنامه و فناوری اطلاعات سازمان حج و زیارت گفت: توصیه ما به زائران عمره مفرده آن است که برای انتخاب سرگروه دقت کافی داشته باشند و این فرد با دقت انتخاب شود تا دچار خسارت مالی نشوند.
وی افزود: اعضای گروه باید این موضوع را بدانند که آیا سرگروه قصد اعزام صدرصدی را دارد یا خیر تا در انتخاب کاروان مدنظر، بتوانند دقیق کاروان خود را مشخص کنند.
فرشید اضافه کرد: اگر سرگروه و یا اعضای گروه به هر علتی نتوانند به کاروانی که انتخاب کردند، مراجعه کنند خسارت مالی خواهند دید. این خسارتها بستگی به زمان اعزام، زمان اخذ روادید و مبلغ پرداختی دارد و براساس دستورالعمل مالی به صورت سیستمی محاسبه میشود.
وی با توصیه به سرگروههای سفر عمره گفت: همه سرگرو هها باید تا آخر عملیات (سفر)، همراه زائران باشند و اگر سرگروهی به هر علتی بخواهد انصراف دهد یک مانع و توقف در فرایند اعزام زائران بوجود میآید. حتی برای حذف و اضافه اعضای گروه حتما اجازه کامل باید از زائر گرفته شود، چون عملیات حذف و اضافه، همه گروه را دچار معطلی و توقف میکند و این امر ممکن است سبب پُر شدن کاروان شود و زائر یا زائران از ثبت نام مدنظر خود باز بمانند.
فرشید درباره اینکه اگر به هرعلتی، زائر یا سرگروهی نتواند همراه گروه باشد چه تمهیداتی دراین خصوص اندیشیده شده است، افزود: هر زائری که بخواهد از سفر انصراف دهد مراحل انصراف وی امکان پذیر است و برای انصراف سرگروه باید سرگروه جدید معرفی شود.
وی درباره انصراف سرگروه از سفر به عمره گفت: هر گروه باید یک سرگروه داشته باشد ولو اینکه یک نفر باشد که همان یک نفر، سرگروه باشد. چنانچه گروهها همراه داشته باشند ضرورت یک سرگروه نیاز است و اگر سرگروه انصراف از سفر دهد، حتما باید سرگروه دوم انتخاب شود و این مهم (انصراف سرگروه) ممکن است خللی در روند عادی ثبت نام و تاخیر در انتخاب کاروان ایجاد کند.
فرشید درباره اطلاع از اولویتها هم افزود: اولویتهای متقاضیان از سالهای قبل با انجام دادن قرعه کشی مشخص شده است و هر کسی که از اولویت خود آگاه نیست میتواند با ثبت کد دستوری " ستاره 4 ستاره 64511 مربع " و انتخاب گزینه عمره مفرده از اولویت خود در بانکهای ملی و ملت باخبر شود. افرادی هم که فاقد اولویت هستند امکان ورود به سامانه را ندارند و امکان ثبت نام برای آنها فراهم نخواهد بود.
وی درباره روند ثبت نام عمره مفرده نیز گفت: زائران باید به سامانه اینترنتی به نشانی " عمره دات حج دات آی آر " مراجعه و پس از ظاهر شدن صفحه نخست، باید دو گام را طی کنند. گام نخست برای افرادی است که نخستین بار به سایت مراجعه میکنند و هنوز کلمه عبور و کُد کاربری ندارند. زائر پس از تعریف کد کاربری و کلمه عبور، در گام بعدی برای ورود به سامانه اقدام میکند.
فرشید افزود: هر شخصی که وارد سامانه میشود حتی اگر یک نفر هم باشد باید یک گروه یک نفره را تشکیل دهد. به همین منظور این امکان وجود دارد که افراد دارای اولویت یک تا 400 و یا هر اولویتی که بعدا اعلام شود میتوانند در یک گروه اعزامی برای یک کاروان، شرکت کنند و همگروه و به صورت یکجا وارد کاروان شوند.
وی گفت: این مرحله امکان بسیار خوبی برای زائران فراهم میکند تا زائر یا زائران، اول عضوگیری را انجام دهند یعنی شرایط امکان انتخاب برای همه زائران به صورت یکسان و عادلانه فراهم شده است.
فرشید درباره انتخاب کاروان هم افزود: انتخاب هر کاروان با زائر است و اولین اعزام از 28 آذر انجام میشود. توصیه ما به زائران آن است که اگر دو هفته اول را برای سفر انتخاب کرده اند، برای اعزام به سفر عمره گذرنامههای معتبر 7 ماهه داشته باشند.
وی افزود: متقاضیان باید همه مدارک را با مراجعه به کارگزاری برای دریافت فیش، آماده و سپس برای پرداخت مبلغ فیش اقدام کنند که پس از این مرحله، مرحله اخذ روادید برای اعزام انجام میشود.
فرشید درباره اینکه آیا برای روزهای تعطیل بویژه روز یکشنبه 26 آذر درخصوص پرداخت مبلغ به بانکها تمهیداتی اندیشیده شده است، گفت: برای اینکه اعزامها بزودی انجام شود تدبیری دراین باره با هماهنگی بانکهای ملی و ملت انخاذ شده است. در این خصوص شعب منتخب از ساعت 8 تا 18 به زائران خدمت رسانی میکنند. این شعب در ایام تعطیل و هم در روزهای عادی تا ساعت 18 فعال هستند.
وی همچنین درباره روند واگذاری و انتقال فیش عمره به افراد دیگر هم افزود: برای این امر، سامانهای به نام سامانه " تشرف دات حج دات آی آر " در نظر گرفته شده است؛ و افراد (فروشنده و خریدار) میتوانند با مراجعه به این سامانه به صورت مشخص اطلاعات خود را وارد کنند و از طریق دفاتر زیارتی مجاز سازمان حج و زیارت در سراسر کشور این امکان وجود دارد تا سند جدید صادر شود و بدست خریدار در کمتر از یک روز برسد.
مدیر کل دفتر طرح و برنامه و فناوری اطلااعت سازمان حج درباره فهرست کاروانها و ظرفیت آنها نیز گفت: انتخاب کاروانها در بازه زمانی تا دهم اسفند یعنی قبل از ماه رمضان انجام میشود.
وی درباره اینکه آیا امکان افزایش ظرفیتها و اولویتها نیز جود دارد افزود: بر اساس وجود ظرفیت خالی در کاروانها این امر اتفاق خواهد افتاد. ما چنانچه ظرفیتهای جدید در گروهها بوجود بیاید بر اساس ظرفیتهای خالی هر استان، از سوی سازمان حج به استانها تخصیص داده میشود و اولویتهای جدید را اعلام میکنیم و تا زمان تکمیل اولویتها، ظرفیتها را پلکانی جلو میبریم. چنانچه در مرحله اول، اولویت 1 تا 150 اعلام شد و متناسب با ظرفیتهای موجود، اولویتهای 151 تا 400 هم اعلام شده است.
فرشید همچنین گفت: اگر کسانی بوده اند که استان آنها عوض شده است و محل سکونتشان در استان دیگری است و قبلا در استان دیگری نام نویسی کرده اند، هیچ منعی برای اعزام آنان وجود ندارد، ولی فقط باید استان محل اعزام شان را حتما انتخاب و ثبت کنند تا کاروانهای همان استان برایشان مشخص شود.
وی افزود: تخصیص ظرفیت گرو هها بر اساس تعداد ثبت نام کنندگان و متناسب با ظرفیت ثبت نام شدگان هر استان انجام میشود که گاهی بستگی به استقبال هر استان نیز دارد. فعلا شرایط به صورتی است که همه استانها، ظرفیتشان درحدی است که امکان انتخاب برای اولویت 1 تا 400 وجود دارد.
مدیر کل دفتر طرح و برنامه و فناوری اطلااعت سازمان حج و زیارت در پایان به زائرانی که قصد سفر و انتخاب کاروان دارند توصیه کرد در اسرع وقت برای انتخاب کاروانهای اولیه به سایت " عمره دات حج دات آی آر " مراجعه کنند و در انتخاب اعضا و بویژه سرگروه خود دقت کنند تا منجر به انصراف سرگروه و یا اعضا و دچار خسارت مالی نشوند.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/11068/زائران-عمره-مفرده-در-انتخاب-سرگروه-دقت-کنند