ارگ تاریخی بم به عنوان بزرگترین بنای خشتی جهان و با هشت هزار سال قدمت در حالی دروازه های خود را به روی گردشگران باز می کند که باغشهر جهانی بم این روزها در ارگ تاریخی و ارگ جدید خود را برای میزبانی از هزاران مسافر نوروزی آماده کرده است.
این ارگ تاریخی همراه با شهر باغ شهر بم ثبت جهانی هستند.
ارگ تاریخی بم، به مساحت تقریبی 200 هزار مترمربع از گونههای معماری متعددی از جمله دیوار حصار، برج و بارو و دروازههای متعدد، مسجد، بازار، تکیه، کاروانسرا، مدرسه، حمام، زورخانه و محلههای مسکونی با خانههای اعیان نشین یا عامه نشین، بخش حاکم نشین شامل سربازخانه، اصطبل، آسیاب، خانه فرمانده قشون و بخش اقامت حاکم شامل خانه حاکم، عمارت چهارفصل و برج دیده بانی تشکیل شده است.
بیش از چهار هزار نفر از ارگ تاریخی بم بازدید کردند
فرماندار بم روز جمعه درخصوص آمار گردشگران نوروزی در گفتوگوی تلفنی به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از چهار هزار گردشگر نوروزی از ارگ تاریخی بم از ابتدای سال جدید تاکنون بازدید به عمل آورده اند.
محمد برزنگ اظهارداشت: نورپردازی فاز دوم ارگ تاریخی بم انجام شده است و مسافران و گردشگران نوروزی میتوانند در شب از فضای متفاوت این بنای تاریخی بازدید و شبهای ارگ بم را با نورپردازی صورت گرفته تجربه کنند.
وی ادامه داد: شهر بم، دروازه شرق استان کرمان و از جمله شهرهای مشهور و جهانی ایران محسوب می شود که کمتر کسی یافت می شود در صنعت بین المللی گردشگری درحال فعالیت باشد و نام ارگ تاریخی بم را نشنیده باشد.
برزنگ عنوان کرد: 2 کمپ نوروزی برای خدمات رسانی مناسب به مسافران و گردشگران در ایام نوروز سال 1403 با حضور و همکاری دستگاههای عضو ستاد نوروزی افتتاح شده و آغاز به کار کرده است.
وی اضافه کرد: این 2 کمپ یکی در پارکینگ استقبال ورودی شهر بم و دیگری در مجاورت ارگ تاریخی بم راه اندازی شده است.
برزنگ افزود: در این کمپها علاوه بر خدمات هلال احمر، نمایشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی نیز در کنار غرفههای سنتی برگزار شده است که عموم مردم می توانند ضمن بازدید، از خدمات آنها استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، غیر از ارگ تاریخی و منظر فرهنگی بم، قناتهای دوقلوی قاسم آباد و اکبرآباد نیز در کنار بخشی از کویر در این منطقه ثبت میراث جهانی است.
سال گذشته ارگ تاریخی بم در ایام تعطیلات نوروزی میزبان حدود 48 هزار مسافر نوروزی بود.
ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم، کاروانسراهای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/13626/تجربه-بازدید-شبانه-از-بزرگترین-بنای-خشتی-جهان-مهیا-است