استاندار کرمان: بم الگوی توسعه پایدار و چندوجهی است
جمعه 9 آذر 1403 - 00:09:09
ایرنا

 استاندار کرمان با بیان اینکه بم استعدادهای خوبی در بخش های مختلف صنعت و کشاورزی دارد گفت: به افرادی درود می فرستیم که چنین استعدادها و ظرفیت هایی را در کنار هم به وجود آوردند، توسعه این شهرستان چند وجهی و بم یکی از نقاط نمونه و الگوی توسعه پایدار است.

به گزارش ایرنا، محمدعلی طالبی عصر پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان بم افزود: در بخش کشاورزی استعدادهای زیادی در این شهرستان وجود دارد و کارهای خوبی انجام شده، صنایع تبدیلی کشاورزی و همچنین سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی به عنوان مثال در زمینه محصول خرما ضروری است.

وی اظهار داشت: شاهد فرآوری خرما در انواع اقسام محصولات و صادرات آن به مناطق مختلف دنیا بودم، بحث خرما و ضرورت فرآوری و تولید محصولات مختلف از این محصول را جدی دنبال و زمینه سرمایه گذاری را فراهم کنیم.

استاندار کرمان گفت: جا برای کار در سطح وسیع در بم همچنان وجود دارد باید سرمایه گذاران و مردم را تشویق کنیم تا سرمایه خرد خود را در قالب تعاونی و شرکت های مختلف روی کشاورزی شهرستان سرمایه کذاری کنند.

وی ادامه داد: ما درصدد این هستیم که فرصت های سرمایه گذاری را در بخش های مختلف شناسایی کنیم البته در این حوزه کارهایی انجام شده که باید تکمیل شود.

استاندار کرمان: بم الگوی توسعه پایدار و چندوجهی است
 نشست شورای اداری بم با حضور استاندار کرمان

صدور مجوزهای بی نام

طالبی عنوان کرد: باید مجوزهای بی‌نام را در حوزه صنایع تکمیلی کشاورزی پیگیری کنیم و دستگاه های اجرایی شهرستان و استان کرمان باید با تخصیص زمین و صدور مجوز و استعلامات، آن را به سرمایه گذاران عرضه کنند و باید زحمت و دوندگی زیاد در مسیر را از سرمایه گذاران بگیریم.

وی افزود: باید در مسیر تبدیل بم به بزرگترین قطب خودروسازی کشور حرکت کنیم و صنایع قطعه سازی را تقویت و زمینه های توسعه آن را در شهرستان ایجاد کنیم.

توسعه گردشگری بم با تکیه بر ارگ قدیم

استاندار کرمان بیان کرد: وجود ارگ قدیم در بم به عنوان یک بنای ثبت جهانی در دنیا شناخته شده است و نیاز به تبلیغ ندارد و ظرفیت محوری گردشگری شهرستان محسوب می شود و بر اساس این محور باید بخش گردشگری بم در قالب توسعه مراکز اقامتی و بوم‌گردی ها تقویت شود.

وی ادامه داد: در این زمینه فعالیت های درون و بیرون ارگ قدیم، بوم‌گردی و هتل ها و استفاده از ظرفیت های مختلف بم، کویر و تنوع آب و هوایی این شهرستان موقعیت ممتازی برای گردشگری بم فراهم کرده، این شهرستان در نقطه تلاقی کرمان، زاهدان و چابهار تردد قابل توجهی دارد و به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور می تواند مورد توجه واقع شود.

مشارکت منطقه ویژه در گردشگری

طالبی افزود: از منطقه ویژه اقتصادی خواستیم که وارد مباحث گردشگری شود که این آمادگی را داشتند و مشارکت منطقه ویژه اقتصادی در گردشگری شهرستان را فراتر از وضعیت فعلی خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: استان کرمان و شهرستان بم باید به سمت برگزاری رویدادهای گردشگری در فواصل مختلف سال بروند و این اتفاق با اعلام آمادگی دوستان و برگزاری 10 رویداد در طول سال اتفاق خواهد افتاد.

کوچه های خاکی بم

نماینده عالی دولت در استان کرمان گفت: با توجه به بازسازی شهر بم، ظاهر آن بهتر از سایر مناطق شده است، اما کوچه های خاکی و عدم آبادی مراکز شهری را در عمق شهر می بینم که نیازمند توجه بیشتر است که در بخش تامین قیر از آن حمایت می کنیم.

وی ادامه داد: شورا و شهردار بم، بروات و دهبکری بایستی جذب سرمایه گذار را در برخی از فعالیت های شهری انجام دهند و درآمد پایداری برای شهر ایجاد کنند. معاون عمرانی استاندار نیز در تعامل جدی با مسئولان بم پروژه های شهری را پیگیری کند.

مسکن اولویت دولت در کرمان

طالبی یادآور شد: تعداد زمین های تامین شده در حوزه مسکن بم نسبت به متقاضیان کم است که باید از طریق شورای عالی شهرسازی مجوزهای لازم را دریافت کنیم.

وی افزود: یکی از اولویت های ما در استان کرمان اجرای طرح نهضت ملی مسکن است که راه و شهرسازی و فرمانداری باید به صورت جدی آن را مورد توجه قرار دهند و شهرداران در حوزه این طرح کارهایی انجام دهند.

استاندار کرمان ابراز داشت: منطقه ویژه اقتصادی طرح خوبی در حوزه مسکن دارد که به بحث تامین مسکن در شهرستان بم و کاهش اجاره های سنگین بر دوش خانوارها کمک بسیاری خواهد کرد.

وی در خصوص بیمارستان 205 تخت خوابی بم نیز گفت: زمان اجرای این پروژه بسیار طولانی شده و برای تکمیل آن به اعتبار زیادی نیاز دارد لذا پیگیری هایی کردیم و مقرر شد که این مشکل را با همه انرژی خود در کنار نماینده مجلس به صورت جدی در سطح ملی پیگیری کنیم تا اعتبار خوبی در ردیف بودجه برای این بیمارستان کمک کنیم.

طالبی ادامه داد: همچنین بایستی توجهی روی جلب حمایت خیران و بنگاه های اقتصادی استان و شهرستان بم برای اجرای این طرح داشته باشیم تا این بیمارستان را در 2 سال آینده به بهره برداری برسانیم.

مطالبه گری ضعیف در بم؛ صادرات 250 هزار تن خرما

همچنین معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در این نشست گفت: شرق استان کرمان مردمی خونگرم، ادارات و روسای خوبی دارد اما چند مسأله در این شهرستان مغفول مانده که آن هم به علت مطالبه ضعیف شهرستان است.

امیر حسن زاده افزود: یک موضوع در بخش گردشگری است زیرا فرصت ارگ بم و مناطق زیبا و ییلاقی دهبکری فرصت بسیار بی نظیری برای توسعه گردشگری است اما فرهنگ گردشگری در شهرستانی با این داشته ها جا نیفتاده است.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان بم ظرفیت معدنی قوی به علت قرارگیری در زون مس جهان دارد اما این شهرستان به کشاورزی و خوردسازی‌ها تکیه کرده و مطالبه ای برای توسعه گردشگری ندارد.

معاون استاندار کرمان با بیان اینکه 250 هزار تن خرما خام از بم صادرات می شود گفت: فقط سردخانه ساختیم و در صورتی که این محصول را باید بسته بندی و صادرات کنیم تا باعث ایجاد ارزش افزوده در منطقه شود.

وی ادامه داد: دوستان باید کنسرسیوم تشکیل دهند و برندسازی کنند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاده است. در بم جشنواره پسته برگزار کردند، در حالی که تشکیل کنسرسیوم می تواند باعث بهبود صادرات پسته و خرما شود و این مهم با کمک استاندار کرمان قابل انجام است.

حسن زاده در ادامه با بیان اینکه از ارگ قدیم استفاده نمی کنیم، عنوان کرد: ارگ را همه دنیا می شناسند و برای کل ایران می تواند ارزشمند باشد و جذب گردشگر کند؛ در واقع گردشگران خارجی زیادی در اوج تهدیدها به این منطقه می رفتند که جای خوشحالی دارد.

وی در پایان تاکید کرد: ما نباید دنبال اقتصاد امنیتی باشیم در حالی که می توانیم با تیم شدن مشکلات بم را رفع کنیم.

ضرورت نگاه عادلانه به همه استان

نماینده مردم شهرستان های شرقی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به توجهات ویژه به جنوب استان کرمان گفت: همه جای استان کرمان عزیز است اما عدالت اجتماعی ایجاب می کند که همه نقاط استان کرمان عادلانه و با توجه به درآمدها دیده شوند.

حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی با اشاره به درآمد 42 همتی دولت از منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم افزود: شمال و شرق استان کرمان درآمدهای مالیاتی خوبی دارند اما این اعتبارات به منطقه برگشت نمی شود.

وی عنوان کرد: در گذشته قانونی برای بازگشت این اعتبارات به استان وضع و سپس حذف شد که موافق حذف این قانون هستیم اما باید حمایت از این مناطق به طریق دیگر جبران شود.

نماینده مردم شهرستان های شرقی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این منطقه با پنج شهرستان و جمعیتی بیش از 600 هزار نفر بخش صنعت و کشاورزی فعالی دارد اما کشاورزی ما به واسطه خشکسالی پیاپی آسیب دیده است.

وی افزود: توسعه صنعت برخی از نگرانی های حوزه کشاورزی را جبران کرده اما این حوزه باید بیشتر توسعه پیدا کند.

ضرورت ارتقای ادارات بم

غضنفرآبادی در ادامه با بیان اینکه ضرورت دارد برخی ادارات شهرستان بم به اداره کل و سازمان ارتقا یابد گفت: کشاورزی بم در واقع نیاز به سازمان جهاد کشاورزی دارد و ما در حوزه صنعت و معدن حدود 42 همت به حساب دولت واریز کردیم اما حتی یک اداره کل نداریم.

وی یادآور شد: ارگ و قنوات جهانی، کلوت ها و نبکاهای فهرج و شن های ریگان به عنوان میراث های گرانبها زمینه احداث اداره کل میراث فرهنگی در بم را ایجاب می کند.

این نماینده مجلس با اشاره به هشت هزار معلول بم خاطرنشان کرد: قرار بود اداره کل بهزیستی 10 سال قبل احداث شود ما آسیب دیده زیادی از زلزله داریم و میزان معلولان بم در این حوزه با کل استان برابری می کند.

وی گفت: نمی دانیم با این سطح مراجعات چکار کنیم؟ زنان بی سرپرست و معلولان به جا مانده از زلزله بخشی از آسیب های این شهر است که کمک و نگاه ویژه استاندار کرمان و دولت را می طلبد.

حجت الاسلام غضنفرآبادی افزود: در خصوص صادرات خرما، گاهی تصمیمات مقطعی در دولت گرفته می شود که همه چیز را برهم می‌زند؛ مصوبه افزایش عوارض صادرات خرما در سال گذشته فقط برای سه اجرا شد اما صادرکنندگان ما بازار خود را از دست دادند.

کانکسی در بم نداریم که کسی در آن زندگی نکند

فرماندار بم هم گفت: یک میلیون و 200 هزار متر مربع آسفالت در خیابان های شهرستان بم ریخته شده که رقم بزرگی است، طرح بروات به عنوان بافت ناکارآمد مصوب شده و حمایت می شود اما شهر دهبکری نیاز به تقویت بیشتری دارد.

محمد برزنگ افزود: ما مشکل آب و ساخت و ساز در شهرستان بم داریم و در این زمینه شهر بم از سمت شمال، شرق و غرب نمی تواند توسعه یابد و فقط از سمت جنوب جای توسعه دارد که آب شرب این منطقه در دولت گذشته افتتاح شد تا امسال کمترین تنش آبی را داشته باشیم.

وی تصریح کرد: تکمیل پروژه انتقال آب از سد نسا می تواند کل آب شهر را تامین کند و در صورتی که بار شهر از چاه ها برداشته شود، قنوات هم مقداری احیا می شود.

فرماندار بم با بیان اینکه مشکل اسناد شهرک امام بم پس از 41 سال رفع شد گفت: رتبه نخست و دوم اشتغال استان کرمان را در 2 سال گذشته داشتیم و 2 کارخانه مختص اشتغال بانوان در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: همچنین تکمیل تقاطع غیرهمسطح دهبکری پس از 20 سال امسال به سرانجام رسید.

برزنگ ادامه داد: عقب ماندگی شدیدی در حوزه مسکن داریم و در این زمینه 18 هزار و 164 متقاضی مسکن وجود دارند که 15 هزار و 498 نفر از آنان متقاضی طرح نهضت ملی مسکن و مابقی مربوط به جوانی جمعیت هستند که از این میزان، یکهزار و 100 قطعه زمین واگذار کردیم اما در مقابل با نیاز این شهرستان پاسخگو نیست.

وی افزود: الحاق یکهزار و 800 هکتار زمین پروژه شهید سلیمانی با سرعت بیشتری مصوب شود که این زمین ها می تواند زمین مورد نیاز چهار هزار نفر با فرم جیم سبز را تامین کند.

برزنگ با بیان اینکه کانکسی در بم نیست که کسی داخل آن زندگی نکند گفت: گرانترین قیمت مسکن را شهرستان بم دارد که رفع این مشکل یکی از اولویت های بسیار ضروری ما است و در صورتی که زمین های ذکر شده الحاق شود می توانیم مشکل مردم را طی یک دهه آینده رفع کنیم.

وی تصریح کرد: بیمارستان 205 تختخوابی بم جزو فوریت های ما است و پیشرفت خوبی در یک سال گذشته داشته که امیدوارم اجرای این طرح متوقف نشود.

فرماندار بم در پایان گفت: در صورتی که اعتبارات بیمارستان تخصیص یابد، امیدوارم بتوانیم مشکل عملیات اجرایی و تکمیل این پروژه را حل کنیم.

بم مقاوم‌تر ساخته شده است

معاون توسعه و پشتیبانی فرماندار بم نیز در این نشست گفت: این شهرستان بیش از 250 هزار نفر جمعیت دارد که 30 درصد از آنان در روستاها سکونت دارند.

محمد مطهری نیا با اشاره به بیش از 34 هزار نفر کشته و بالای یکصد هزار نفر مجروح زلزله سال 1382 بم عنوان کرد: 90 درصد سازه ها در این زلزله تخریب شد اما امروزه شهری مقاوم جایگزین شده است.

وی تصریح کرد: 220 هزار تن تولید خرما و 100 هزار تن آمار صادرات کشاورزی از گمرک بم است، 21 هزار نفر اشتغال خودروسازان بم با سرمایه گذاری یکهزار همت و 42 همت درآمدهای این حوزه به خزانه دولت واریز شده است


http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/15439/استاندار-کرمان-بم-الگوی-توسعه-پایدار-و-چندوجهی-است
بستن   چاپ