به گزارش کیمیای شرق آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها قیمت بسیاری از اقلام مصرفی خوراکی به خصوص لبنیات و فرآوردههای آن حال و خوش خوبی ندارد و نرخ این اجناس به صورت روزانه در حال افزایش است، این درحالی است که با توجه به انتشار ویروس کرونا توصیههای دولتی حاکی از آن بود که نباید قیمت اقلام به صورت غیر قانونی و بدون ضابطه افزایش پیدا کند، اما با این حال پس از بازگشایی اصناف و شروع به کار مجدد آنها شاهد این بودیم که قیمت اقلام بدون دلیل موجه رشد چشمگیری پیدا کرد.
قیمت خامه 300 گرمی که در هفتههای گذشته رقمی حدود 7 هزار تومان بوده، امروز با نرخ 14 هزار تومان در حال عرضه است و رشد دو برابری این محصول آن هم بدون دلیل موضوعی است که باعث شده تقاضا برای خرید آن کاهش یابد.
در همین رابطه قیمت پنیر 800 گرمی که در روزهای گذشته حدود 8 هزار تومان در یخچالهای فروشگاهها در حال عرضه و در دسترس عموم قرار داشت، اکنون به رقمی حدود 11 هزار تومان رسیده و در این باره نیز شاهد افزایش قیمت روزانه و با شیب تند محصولات لبنی هستیم.
محصولات دیگر لبنی اعم از شیر، شیرکاکائو، کره، ماست، دوغ و ... نیز در روزهای اخیر به نوبه خود از افزایش قیمت قابل توجهی برخوردار شدهاند که این موضوع سبب شده تا سبد خریداران و مصرف کنندگان کمتر به پر شدن محصولات لبنی اختصاص پیدا کند.
بر هیچکس پوشیده نیست که مصرف لبنیات و فرآوردههای آن چه منفعتی برای مصرف کنندگان دارد، اما عرضه این محصولات با قیمتهای جدید باعث شده تا کسی نسبت به خرید این سبد غذایی رغبت نکند و برای برداشتن این محصولات به سمت قفسهها و یخچالهای فروشگاهها نرود.
در همین رابطه به سراغ چند فروشگاه رفتم و در خصوص علت افزایش قیمت شتاب زده لبنیات از فروشندگان و صاحبان آنها سوالاتی را پرسیدم.
آیا کاهش علوفه دامی، قیمت گذاری خودسر کارخانهها و وجود دلالان؛ علت افزایش قیمت لبنیات است؟
یکی از فروشندگان در این باره گفت: علت افزایش قیمت لبنیات به موضوع عدم تأمین علوفه دامی بر میگردد و به این دلیل که دامها از تغذیه مناسب برخوردار نیستند، باردهی آنها کاهش یافته و در نتیجه با کاهش محصولات لبنی و افزایش قیمت این اقلام مواجه هستیم.
یکی دیگر از فروشندگان در این باره اظهار کرد: وجود دلالان و فعالیت آنها در حوزه عرضه محصولات لبنیاتی باعث شده تا محصول به راحتی به دست عرضه کننده نرسد و در ادامه یخچالهای فروشگاه هایمان از چیده شدن محصولات لبنی خالی بماند.
فروشنده دیگری درباره گرانی محصولات لبنی مدعی شد: قیمت بسیاری از محصولات توسط کارخانهها بدون دلیل و به صورت پلکانی افزایش پیدا میکند و بازار هم پس از مدتی این افزایش قیمت و نرخهای جدید را از کارخانهها میپذیرد، بهتر است بگویم که کارخانهها قیمت محصولات خود را به ما فروشندگان تحمیل میکنند و ما هم به اجبار با خرید این محصولات و با اعمال سود مجاز 10 درصدی نسبت به عرضه آن در بازار اقدام میکنیم.
یکی دیگر از فروشندگان با اظهار نظر عجیبی درباره سرنوشت قیمت محصولات لبنی گفت: الان که قیمت خامه خوب است، چند روز دیگه این قیمت از 14 تومن به 18 تومن خواهد رسید و از الان باید به فکر قیمتهای بالا باشیم.
طبق معمول افزایش نرخ دلار هم پای ثابت بهانهها برای افزایش قیمت اقلام و محصولات است و یکی از فروشندهها گفت: چون که قیمت دلار بالا میرود، ما هم مجبور به افزایش قیمت محصولات هستیم تا برای ما جبران مافات کند.
کمبود علوفه دامی، فعالیت دلالان، افزایش غیرمجاز محصولات، بالا رفتن نرخ دلار و ... همگی به بهانهای تبدیل شده تا قیمت محصولات لبنی به یک باره با شیب تندی افزایش پیدا کند تا دیگر کسی به راحتی جرأت دست به جیب شدن برای خریدن این محصولات را نکند.
در پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص افزایش قیمت محصولات لبنی و گرانفروشی در این زمینه، مسئولان این سازمان اعلام کردند: گشتهای تعزیرات به صورت خودجوش و فعال در سطح بازار در حال انجام است و در این رابطه با متخلفان و گرانفروشان در صورت احراز تخلف برخوردهای لازم صورت میگیرد.
مسئولان سازمان تعزیرات مدعی هستند که گزارشهای تخلفات متخلفان در حوزه لبنیات به ما ارسال نمیشود و ما هم براساس آخرین مصوبه اعلامی از سوی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان نسبت به رسیدگی به این موارد اقدام میکنیم، لذا خواهان ارسال پروندههای متخلفان در حوزه گرانفروشی محصولات لبنی توسط سازمان حمایت هستیم تا برخوردهای لازم با متخلفان جهت تثبیت بازار و ثبات قیمت اقلام صورت گیرد.
آنچه که مشخص است بازار، نظارت نهادها و مسئولان دستگاههای نظارتی را میطلبد؛ لذا هرچه این نظارتها دقیقتر و اصولیتر باشد، شاهد بازاری آرام و بدون شتابزدگی در افزایش قیمت اقلام خواهیم بود، اما از سوی دیگر اگر این نظارتها کافی، جامع و اصولی نباشد، شاهد آشفتگی و هرج و مرج قیمتهای اقلام موجود در بازار خواهیم بود.