به گزارش کیمیای شرق انلاین به نقل از باشگاه خبر نگاران بهاره غیاثی، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: کاربرد انواع روغنها و چربیهای خوراکی، عبارت از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن است و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت.
او بیان کرد: سازمان ملی استاندارد، هیچ گونه تاییدیهای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که باعث القای شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرف کنندگان شده است، به هیچ وجه مورد تایید نیست.
غیاثی تصریح کرد: روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیراشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از حد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربی ها پرهیز شود.
او تاکید کرد: روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و برنج مناسب نیست؛ زیرا اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است.
مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در صورتی که روغن مخصوص سرخ کردنی در دسترس نباشد، روغن نیمه جامد مناسبتر از روغنهای مایع برای سرخ کردن است؛ زیرا حرارت دادن زیاد روغنها باعث کدر شدن، قهوهای شدن، دود کردن و سوختن آنها می شود و تهدید کننده سلامت است.
او افزود: میزان تحمل حرارت روغنهای مخصوص سرخ کردنی در اثر تغییرات در طول زنجیره اسیدهای چرب بالا میرود و مصرف موردی روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن ایرادی ندارد؛ اما توصیه نمیشود که در همه وعدههای غذایی ما استفاده شود.
غیاثی در خصوص استفاده نکردن از روغنهای پخت و پز و سالاد برای سرخ کردن گفت: روغنهای مخصوص سالاد، مثل: روغن هسته انگور، اصلا تحمل حرارت را ندارند؛ پس نمیتوانیم برای مصارف دیگر مثل سرخ کردن از آنها استفاده کنیم.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/4335/روغن-خوراکی-با-عنوان-«روغن-سه-کاره»-وجود-ندارد