چرا والدین باید واکسیناسیون فرزندان خود را جدی بگیرند؟
سه شنبه 6 مهر 1400 - 18:58:02
خبرگزاری صداوسیما
 به گزارش کیمیای شرق  به نقل از خبر گزاری صدا و سیما  بنام بر اعلام  از وبدا، دکتر حمیدرضا جماعتی درخصوص، اما و اگر‌های واکسیناسیون کودکان و نوجوانان، با بیان اینکه واکسن کرونا عارضه خیلی مهمی در نوجوانان ایجاد نمی‌کند، افزود: شاید در تعداد کمی از این گروه سنی به صورت درد در ناحیه محل تزریق، تب و لرز خفیف و سردرد بروز کند.
 
این متخصص گفت: درحال حاضر انجمن‌های حمایت از کودکان در بسیاری از کشور‌های جهان توصیه کرده اند که واکسن ضد کرونا برای نوجوانان 12 تا 18 سال استفاده شود. 
وی با اشاره به اینکه اکنون در کشور‌های اروپایی، آمریکا و بسیاری از دیگر کشور‌های جهان واکسیناسیون کودکان در حال انجام است، گفت: واکسن‌ها معمولا ایمن هستند و عارضه جدی برای فرد به وجود نمی‌آورند. واکسن کرونا هم از این قاعده مستثنی نیست و عوارض جدی ایجاد نمی‌کند.
دکتر جماعتی با تاکید بر اینکه براساس مطالعات انجام شده، واکسن کرونا عارضه خیلی مهمی در نوجوانان ایجاد نمی‌کند و شاید در تعداد کمی از این گروه سنی به صورت درد در ناحیه محل تزریق، تب و لرز خفیف و سردرد بروز کند، عنوان کرد: این عوارض معمولا کوتاه مدت بوده و طی یک تا دو روز از بین می‌رود.
 
 
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در ادامه با تاکید بر اینکه والدین نگرانی در تزریق واکسن کرونا به فرزندانشان نداشته باشند، بیان کرد: از زمان شیوع کرونا تاکنون نزدیک به 200 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد حدود 4 میلیون مرگ گزارش شده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه براساس آمار ارائه شده درگیری کودکان نسبت به والدین بسیار کمتر بوده است و حدود 5 درصد از موارد درگیری مربوط به کودکان بوده است. بسیاری از کودکان علائم بسیار خفیف تری نسبت به بزرگسالان داشتند و اغلب این بیماری به صورت تب، سرفه و ضعف و بدن درد در آن‌ها بروز می‌کند.
دکتر جماعتی با بیان اینکه تعداد کمی از کودکان به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده اند، عنوان کرد: البته یک سوم آن‌هایی که به دلیل درگیری ریوی بستری شده اند بیماری شدیدی داشته و در آی سیو هستند.
 

واکسیناسیون در کودکان و نوجوانان بسیار اهمیت دارد

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ادامه داد: اغلب کودکانی که بیماری تنفسی یا قلبی عروقی دارند ریسک بیشتری نسبت به دیگر کودکان درخصوص نارسایی تنفسی و ریوی در پی ابتلا به کرونا داشته اند. واکسیناسیون نوجونان از شدت بیماری، بستری شدن و درگیری ریوی این گروه سنی جلوگیری خواهد کرد. 
وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون در کودکان و نوجوانان بسیار اهمیت دارد، گفت: کودکانی که واکسینه شده اند علاوه بر اینکه نسبت به اطرافیان ایمن می‌شوند از سوی دیگر سبب می‌شود که زودتر به مدرسه رفته و عوارض ناشی از خانه ماندن همچون مشکلات روحی، جسمی و خانوادگی که حدود یک سال و نیم است وجود دارد، رها می‌شوند.
 

بهترین نوع واکسن کرونا برای نوجوانان 12 تا 18 سال

دکتر جماعتی افزود: توصیه ما این است که واکسیناسیون در نوجوانان 12 تا 18 سال انجام شود؛ واکسیناسیون کودکان کمتر از این سال هنوز در حال مطالعه بوده و دُز واکسنی که باید به آن‌ها تزریق شود در حال بررسی است. مطالعات هنوز کامل نشده و بعد از اتمام تصمیم نهایی اخذ خواهد شد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با اشاره به اینکه واکسیناسیون در سنین 12 تا 18 سال در اکثر کشور‌ها در حال انجام است، به نوع واکسن تزریقی به این گروه سنی اشاره و عنوان کرد: به طور کلی هر واکسنی که از سوی سازمان غذا و داروی کشور تایید شود می‌تواند در نوجوانان 12 تا 18 سال استفاده شود و نیازی نیست که به سمت و سوی واکسن خاصی برویم.
 وی تاکید کرد: در کشور‌های دیگر هم از تمامی واکسن‌هایی که توسط سازمان غذا و داروی آن کشور‌ها تایید شده، برای واکسیناسیون نوجوانان استفاده می‌کنند.

http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/7557/چرا-والدین-باید-واکسیناسیون-فرزندان-خود-را-جدی-بگیرند؟
بستن   چاپ