به گزارش کیمیای شرق آنلاین ، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در آستانه سفر خود به خاورمیانه، در مصاحبه با واشنگتن پست، هدف خود از این سفر را آغاز فصلی جدید و امیدوار کننده برای نقش آمریکا در این منطقه عنوان کرد و گفت که سفر او به خاورمیانه در زمانی حیاتی انجام میشود و به پیشبرد منافع آمریکا و ایجاد خاورمیانهای امنتر و یکپارچه کمک میکند.
بایدن همچنین به خروج نیروهای رزمی از عراق اشاره و ادعا کرد: «18 ماه پیش دولت من خاورمیانهای پایدار و امن را ایجاد کرد و ما به ماموریت رزمی خود در عراق با حفظ ائتلاف بین المللی علیه داعش پایان دادیم و حضور نظامی خود را در عراق به سمت آموزش نیروهای عراقی اختصاص دادیم. میزان حملات تحت حمایت ایران در عراق کمتر از دو سال پیش است»
بایدن در ادامه به گزافه گویی علیه ایران پرداخت و با اشاره به مذاکرات هستهای ایران، گفت: «اکنون ایران تا زمانی که به توافق هستهای بازگردد، در انزوا قرار دارد. ماه گذشته بیش از 30 کشور، ایران را به دلیل عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی محکوم کردند. دولت من به افزایش فشار تا بازگشت ایران به توافق هستهای ایران و پایبندی به تعهدات خود، ادامه خواهد داد.»
او همچنین به بحران انرژی به دنبال بحران اوکراین پرداخت و گفت که آبراههای خاورمیانه برای تجارت جهانی ضروری است و منابع انرژی در خاورمیانه برای کاهش تأثیر جنگ روسیه بر اوکراین حیاتی است.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه لاف زنیهای خود، نابودی داعش در سوریه و آتش بس یمن را به دلیل تدبیرهای خود دانست و با اشاره به نبرد سیف القدس در غزه گفت: «ما به پایان جنگ غزه تنها در 11 روز کمک کردیم و میتوانست ماهها ادامه داشته باشد. ما بزرگترین بسته حمایتی تاریخ را به ارزش 4 میلیارد دلار به اسرائیل دادیم.»
او در همچنین به تنشها بین واشنگتن و ریاض پرداخت و گفت که عربستان 80 سال است که یک شریک استراتژیک آمریکا بوده و هدف او از ابتدا تغییر روابط بود نه قطع کامل روابط. ریاض امروز به بازگشت وحدت میان کشورهای عضو شورای همکاریهای خلیج فارس کمک میکند و برای ایجاد ثبات در بازار نفت با تولیدکنندگاه اوپک همکاری میکند.
بر اساس اعلام کاخ سفید، جو بایدن در نخستین سفرش به عنوان رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه، در تاریخ 13 تا 16 ژوئیه (22 تا 25 تیر ماه) از این منطقه و مشخصا اسرائیل، کرانه باختری و سپس عربستان دیدار خواهد کرد.
http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/9893/بایدن-تا-بازگشت-ایران-به-مذاکرات،-به-فشار-اقتصادی-ادامه-میدهیم