به مناسبت روز پزشک؛
جامعه پزشکی؛ خدوم ، ایثارگر و همیشه در صحنه مقابله با بیماری ها
سه شنبه 1 شهريور 1401 - 15:02:18
باشگاه خبرنگاران جوان

 

اول شهریور سالروز تولد پزشک شهیر و برجسته ایرانی، حکیم ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است. این نامگذاری فرصت بسیار خوبی برای معرفی بهتر ابعاد شخصیتی این فیلسوف و طبیب حاذق و نیز تبیین جایگاه و نقش ممتاز پزشک در جامعه است.

بشریت همواره نیازمند خدمات کادر درمان و به ویژه پزشکان است و این موضوع سبب شده تا رسالت سنگینی بر دوش جامعه پزشکی باشد؛ زیرا ارائه خدمات خوب و با کیفیت سبب ارتقای سلامت مردم می‌شود.

پزشکان و کادر سلامت در دوران شیوع کرونا زحمات زیادی را برای حفظ جان و سلامتی بیماران کشیدند و همه مردم ایران قدردان ایثارگری‌ها و جان فشانی‌های کادر سلامت و به خصوص جامعه پزشکی هستند.

در روزگاری که همه مشاغل تعطیل و مردم در خانه‌ها  در قرنطینه بودند، کادر سلامت  در بیمارستان‌ها در خط مقدم مقابله با بیماری ناشناخته آن زمان یعنی کرونا بودند و در این راه شهدای سلامت زیادی تقدیم این مرز و بوم کرده اند.

 

بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت که خود یک چشم پزشک است در خصوص سالروز تولد حکیم ابو علی سینا و روز پزشک گفت: طبابت فراتر از حرفه، شکوه، فضیلت و دشواری مسئولیت است که تصویری درخشان از دیگر خواهی و سبکی از مسئولانه زیستن را در برابر دیدگان جامعه ترسیم می‌کند. حرفه پزشکی با قداست، مجاهدت و ایثار آمیخته است و پزشکان از آن رو که با رنج‌ها و زندگی مردم عجینند، گروهی مرجع به شمار می‌آیند که در سبک زندگی و رفتار فردی و اجتماعی آحاد جامعه، تاثیری عمیق و شایان توجه دارند.

او افزود: جامعه پزشکی، سرمایه اجتماعی بزرگی است که می‌تواند الگوی عدالت و تعالی سلامت را به ویژه در دولت سیزدهم که اولویت اجتماعی آن سلامت و محرومیت زدایی است، تحقق بخشد. پزشکان مومن و وطن دوست ایرانی در حماسه مهار کرونا و در اجرای طرح‌های نوظهور و بزرگی همچون واکسیناسیون سراسری، نسخه نویسی الکترونیک و پزشک خانواده، نقشی مهم و اساسی داشته اند که فرصت را برای سپاس و قدردانی از آنان مغتنم می‌شمارم.

او گفت:  تلاش علمی در کنار توکل و استمداد از خدای متعال برای شفای بیماران، از پزشک ایرانی، چهره‌ای درخور تکریم و محرم و رازدار مردم ترسیم کرده است.

محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت: فرهنگ بارور ایران زمین در سایه خرد خسروانی و تعالیم توحیدی، بزرگ مردان و شیر زنانی را تربیت کرده است که فروغ علم و اندیشه آن ها و دستان شفابخششان در سپهر دانش بشری و بر کالبد خاکی  همواره راهگشا و مرهم بوده است.

او افزود: آنانی که با همه‌ی بی‌مهری‌ها و ناملایمتی‌های روزگار در ضمیر خویش رضای پروردگار را می‌جویند و دلخوش به دعای خیر هموطنان و هم کیشان، شب از روز نشناخته، بر بالین دردمندان و نیازمندان به واسطه‌ فیض الهی امید و حیات می‌بخشند. روز داروساز و پزشک فرصتی مغتنم است تا با نگاهی عمیق و دقیق به مسیر پر صعوبت فعالیت حرفه‌مندان پزشکی به زوایای پیدا و پنهان و آینده آن توجهی بیشتر کنیم و به دور از سطحی نگری‌ها و قضاوت‌های مقطعی و با عمل به قانون و اسناد بالا دستی، تسهیل گر حرکت روبه رشد این جریان عظیم و بالنده باشیم.

مرادی، مدیر کل منابع انسانی معاونت توسعه وزارت بهداشت گفت: در دوران شیوع کرونا جامعه پزشکی و کادر سلامت ایثارگرانه به مقابله با بیماری کرونا و با هدف حفظ و ارتقای سلامت مردم و بیماران پرداخته اند که این موضوع با توجه با ناشناخته بودن ویروس منحوس کرونا در آن دوران کاری پسندیده و ارزشی محسوب می‌شود.

او افزود: در حال حاضر بر اساس آخرین پرونده‌های شهدای سلامت، 235 شهید مدافع سلامت تقدیم کشور و مردم شده اند که در این بین 66 نفر خانم، 169 نفر آقا هستند.

مرادی گفت: از بین 238 شهید مدافع سلامت 38 پزشک عمومی، 38 متخصص، 42 پرستار و بقیه مربوط به سایر حرف گروه پزشکی هستند.

میعاد فر، رئیس اورژانس کشور به مناسبت روز پزشک گفت: درود خداوند بر پزشکان که کاستن از آلام بیماران دردمند را آرمان خود ساخته اند و  تجلی صفات شفا و رحمت  خداوند بر بستر خاک هستند.

او افزود: جامعه پزشکان  از اکسیر نور و شور و امید و عشق و انسانیت، مرهمی برای تسکین درد‌های آدمی ساخته است.

///

حسین کرمانپور، رئیس اورژانس بیمارستان سینای تهران گفت: یکی از شیرین‌ترین خاطره های ما پزشکان در بیمارستان زمانی است که بیمار با پای خودش از اورژانس و با حال مساعد خارج می‌شود.

او افزود: هیچ خاطره تلخ و ناخوشی بد‌تر از این نیست که همراه بیمار بگوید تشخیص پزشک درست یا به موقع نبوده و به پزشکی دیگری رجوع کرده و نتیجه خوبی گرفته است.

کرمانپور ادامه داد: در حال حاضر وضعیت شیوع بیماری کرونا بهتر از گذشته است و مردم متوجه شده اند که باید به موقع به پزشک مراجعه کنند. امیدوارم روزی برسد که کرونا مانند یک بیماری سرماخوردگی ساده باشد.

او گفت: دوران شیوع دلتا کرونا برای ما پزشکان بسیار سخت گذشت؛ زیرا هم کادر درمان و هم مردم عزیز بسیار درگیر شدند و فوت کردند. آرزو می‌کنم هیچ وقت آن دوران تلخ برنگردد؛ زیرا پر پر شدن بیمار برای یک پزشک بسیار سخت و غم انگیز است.


http://kimiyaesharghonline.ir/fa/News/9954/جامعه-پزشکی؛-خدوم-،-ایثارگر-و-همیشه-در-صحنه-مقابله-با-بیماری-ها
بستن   چاپ