بزرگنمایی:
دانستن و رعایت نکات ایمنی در فصل سرما مسئله بسیار جدی است؛ سالانه با فرا رسیدن زمستان بسیاری از هموطنان خود را به دلیل رعایت نکردن این نکات از دست میدهیم.
با فرا رسیدن فصل سرما همه افراد ناگزیرند برای گرم کردن منزلشان از وسایل گرمایشی استفاده کنند اما یکی از خطرات رایج وسایل گرمایشی گازسوز، تولید گاز مونواکسید کربن است که گازی بدون رنگ و بو میباشد که در صورت نفوذ میتواند منجر به مسمومیت و حتی خفگی و مرگ شود. به همین دلیل بسیاری از افراد برای گرم کردن منزل از وسایل بدون شعله مثل رادیاتو و شوفاژ استفاده میکنند . آیا استفاده از این وسایل خطرات کمتری نسبت به استفاده از وسایل گرمایشی گازسوز دارد؟ برای دانستن جواب این سوال، این بخش را مطالعه کنید.
پکیج
پکیج یکی از بهترین سیستمهای گرمایشی حال حاضر بازار محسوب میشود که علاوه بر گرم کردن محیط وظیفه گرم کردن آب مصرفی آن محیط را هم به عهده دارد. پکیج گرمایش را به کمک سایر سیستمها از جمله رادیاتورها، شوفاژها، فن کویلها و … انجام میدهد.
پکیج به علت استفاده از سنسورهای هشداردهنده نسبت به سایر سیستمهای گرمایشی ایمنی بالاتری دارد و بدون بو کار میکند. آب در این سیستم هدر نمیرود زیرا در آشپزخانه و حمام مورد استفاده قرار میگیرد.در فصول سرد سال پکیج باید آبگرم مصرفی و آب رادیاتور و مدارهای گرمایشی را تامین نماید و در فصل تابستان پکیج باید آب گرم مصرفی و بهداشتی را تامین کند.
زمانی که نیاز به آبگرم باشد شیر آبگرم مصرفی پکیج را باز کنید تا به صورت اتوماتیک مشعل روشن شود و با قطع مصرف آب و بستن شیر آبگرم مشعل پکیج خاموش میشود. این عمل از طریق برد الکترونیک پکیج کنترل میگردد.
افرادی که پکیج دارند هم باید نگران گاز گرفتگی باشند
استفاده از پکیج و رادیاتورها در صورتی خطر انتشار گاز در منزل را دارند که موتورخانه ها مشکل داشته باشند. افرادی که در منزل از پکیج استفاده میکنند ، باید قبل از استفاده از وسایل گرمایشی جدید جهت نصب از متخصصان و نمایندگیهای آن وسیله گرمایشی استفاده کنند و در صورت لزوم قبل از راه اندازی مجدد این وسایل دودکش یا کوره و شیشه این وسایل را تعویض نمایند.
اگر متراژ منزل شما کمتر از هفتاد متر است، بهتر است شما از پکیج استفاده نکنید یا از پکیجهای فن دار که خارج ازمحل زندگی نصب میشود و خطر تولید گاز در داخل منزل را نداشته باشد، استفاده نمایید. همچنین اگر بخشی از مسیر دودکش پکیج دیواری بصورت افقی ( بیش از 30 سانتی متر) باشد، باید ازپکیجهای فن دار استفاده کرد. از پکیجهای بدون فن میتوانید در صورتی استفاده کنید که منزلتان دارای متراژ زیادی باشد. نصب پکیج داخل منازل زیر 70 متر حتما باید توسط نمایندگی صورت بگیرد .
نکات و توصیه های ایمنی درباره استفاده از پکیج
پکیجهای موجود در بازار در سه ظرفیت 24،28 و32 کیلو وات میباشند. برای محاسبه ظرفیت پکیج مورد نیاز باید متراژ واحد مسکونی خود را ضربدر 150 (کیلو کالری) و متراژ واحدهای اداری را در عدد 100 (کیلو کالری) ضرب نمایید.
پکیج را در محل بدون رطوبت و نزدیک به دودکش نصب کنید.
پکیج را روی دیواری محکم نصب کرده و نصب کردن آن بالای اجاق گاز یا دیگر وسایل حرارت زا اجتناب کنید.
قطر دودکش نصب شده به پکیج باید حداقل 15 سانتیمتر باشد و نباید از قطر خروجی کلاهک مخروطی بالای دستگاه کوچکتر باشد.
کوچک شدن قطر دودکش حتی در یک نقطه موجب میشود مکش آن کم شود.
ارتفاع دودکش از محل نصب دستگاه تا کلاهک باید 4 متر باشد.
نصب کلاهک H در روی دودکش اجباری است.
کلاهک دودکش باید از کف پشت بام 80-70 سانتیمتر بالاتر باشد.
جدار خارجی دودکش را عایق بندی نمائید تا از تشکیل قطرات و سرد شدن دود جلوگیری کند.
برای بررسی عملکرد دودکش قبل از راه اندازی یک روزنامه در ورودی دودکش بسوزانید، اگر شعله آتش روزنامه وذرات سوخته شده، باید به سرعت داخل دودکش برود. درب جلوی پکیج نباید زیاد داغ شود تا دست را بسوزاند.
از دودکشهای آکاردئونی استفاده نکنید زیرا خاصیت ارتجاعی آنها و خاصیت بد نر و مادگی این دودکش ها سبب می شود دودکش از جای خود خارج شود و گاز منو اکسید کربن در هوا پخش گردد.
اگر دچار گاز گرفتگی شدید علائم گاز گرفتگی شباهت زیاد به سرماخوردگی دارد .
علائم گازگرفتگی عبارتند از :
سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، درد در قفسه سینه، ناحیه شکمی، احساس دوبینی و دو گانگی در رفتار، اختلال در تنفس، اختلال در تصمیم گیری و حرکت، بیهوشی و غش، کما
توصیههای ایمنی هنگام نشت گاز
شیر اصلی گاز را ببندید و هیچ گاه به کلید برق و هر وسیله برقی که ایجاد جرقه نماید، دست نزنید.
فرد یا افراد را از محل آلوده به گاز خارج کنید.
برای جلوگیری از جرقه حاصل از الکتریسته ساکن در و پنجرهها را با استفاده از دستمال خیس شده باز نمایید.
اگر کنتور برق در فضای آلوده به گاز وجود نداشت، برق را از فیوز برق اصلی قطع کنید.
به گزارش وب گاه نمناک، اگر در سیستم بخاریهای گازسوز ایرادی وجود داشت، پست امداد گازرسانی را در جریان قرار دهید.