بزرگنمایی:
جمعی از مسئولان احزاب و تشکلهای سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب استان کرمان دور هم جمع شدند تا آخرین راهکارها و شیوه های افزایش مشارکت در انتخابات را بررسی و به ارائه نظر و پیشنهاد بپردازند.
سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان عصر پنجشنبه در سومین نشست فصلی احزاب سیاسی استان کرمان، میزبان استاندار، مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور و تعدادی از مسئولان حزبی و تشکل های سیاسی از جناح های مختلف بود.
نزدیک به 2 ماه دیگر و در 11 اسفند کشور شاهد رقابت نفس گیری برای انتخاب نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری است و توصیه تمامی مقامات و مسئولان و بزرگان جناح های سیاسی بر مشارکت هر چه بیشتر در انتخابات پیش رو است.
در نشست فصلی احزاب کرمان نیز مسئولان و نمایندگان احزاب استان ضمن تاکید بر گرم شدن تنور انتخابات و ترغیب عموم برای رفتن پای صندوق های رای، هرگونه تحرک منفی و دور کردن مردم از صندوق رای را خلاف منافع جامعه و کشور دانستند.
پای صحبت فعالان سیاسی راست و چپ
دبیرکل جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان گفت: احزاب در طول چهار دهه گذشته نتوانستند به معنای واقعی اثر گذار باشند که باید به موانع و آسیب ها توجه کنیم.
محمد رضا نژاد حیدری افزود: سازماندهی، تلفیق نمودن گروه های همسو، نظارت بر صحت انتخابات از جمله کارگرهای احزاب در انتخابات است.
وی همچنین بر ایجاد گشایش فضای مناسب برای رقابت واقعی بین احزاب با گرایش های مختلف سیاسی بر اساس فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات تاکید کرد.
محمد رحیم ابوسعیدی دبیر حزب اعتدال و توسعه استان کرمان گفت: نظرات و مطالباتی که امروز در این نشست بین همه گروه های سیاسی مطرح شد، به یکدیگر نزدیک است که نشان از دغدغه های مشترک دارد.
وی بیان کرد: در بررسی صلاحیت برخی داوطلبان توسط هیئت های اجرایی بی دقتی ها و رد صلاحیت های نابجا شده است که باید توجه بیشتری شود.
ابوسعیدی افزود: احزاب باید تمهیداتی داشته باشند تا در افزایش مشارکت انتخاباتی نقش آفرین باشند و آسیب ها نیز شناسایی و رفع شوند.
رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان کرمان گفت: همه تشکل های سیاسی استان با توجه به ضرورت و شرایط فعلی در افزایش مشارکت انتخاباتی کوتاهی نخواهند کرد.
حجت الاسلام مهدی عربپور افزود: راضی کردن مردم در طول خدمت دولت ها و اجرای عدالت اجتماعی مهم است و تا فرصتی که باقی است از اقدامات و حرکت هایی که باعث نارضایتی مردم می شود، پرهیز کنیم.
وی اظهار داشت: امید آفرینی بسیار مهم است و در عرصه انتخابات و مشارکت برخی شرایط را دولتمردان و برخی شرایط را احزاب فراهم کنند.
حسین چناریان دبیر حزب پیشرفت و عدالت کرمان نیز گفت: برای افزایش مشارکت مردم باید حتما به دغدغه های آنها در حوزه های مختلف توجه کنیم.
محمود امیری دبیر حزب همدلی مردم تحول خواه استان کرمان گفت: مسئولان در ایام انتخابات نباید سلیقه ای عمل کنند تا مانع دلسردی احزاب شوند.
وی همچنین توجه به معیشت و اقتصاد را از جمله مسائلی دانست که باعث رضایت و افزایش مشارکت می شود.
سید محمود سیف الحسینی دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی کرمان با اشاره به توصیه های رهبر معظم انقلاب در رابطه با انتخابات امسال بیان کرد: برای تحقق مشارکت انتخاباتی، رقابت خوب احزاب و توجه به نقاط مشترک بسیار اهمیت دارد.
دبیر شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کرمان گفت: گلایه هایی وجود دارد اما گروه ها و احزاب سیاسی باید به سمت افزایش مشارکت مردم در انتخابات و دعوت مردم به پای صندوق های رای، حرکت کنند.
سید حسین صابری تاکید کرد: انتخابات صحیح و قوی در گرو به کار گیری افراد و نیروی انسانی با تجربه و کار آزموده است.
ضرورت تلطیف فضا توسط نخبگان سیاسی
استاندار کرمان نیز گفت: عدهای میخواهند رقیب را به هر قیمتی از صحنه انتخابات خارج کنند اما نخبگان و جناحهای سیاسی به تلطیف فضا کمک کنند.
محمد مهدی فداکار با بیان اینکه مهمترین کار وزارت کشور تا پایان سال برگزاری انتخابات است، اظهار کرد: زیرساختها، ساختارها و افکار عمومی را باید برای حضور در انتخابات آماده کرد تا این مهم با بهترین کیفیت برگزار شود.
استاندار کرمان با بیان اینکه در انتخابات امسال رویهها تغییر کرده است، تصریح کرد: باید زیرساخت ها را فراهم کنیم و نتیجه همه تلاش ما بالا رفتن مشارکت باشد.
وی با تاکید بر رصد فضای مجازی و مراقبت از این فضا برای انتخابات افزود: ضمن تهییج مردم به رای دادن اما باید مراقبت کنیم این فضا تند نشود و به سمت تخریب و تهمت نرود.
استاندار کرمان با اشاره به نقش حلقههای میانی، احزاب و گروههای سیاسی برای افزایش مشارکت انتخاباتی تاکید کرد: در مساجد، گروههای ورزشی و هیاتها با مردم ارتباط برقرار کنید.
نگاه دولت به انتخابات ارتقای مشارکت است
مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور نیز گفت: انتخابات فصل مهمی از نظام مردم سالار دینی است و با وجود اینکه کار مستمر و تکرار شوندهای در تاریخ انقلاب بوده است، اما باید نگاه حدیدتری به عرصه انتخابات داشته باشیم.
عبدالله مرادی افزود: انتخابات فرصتی برای گفتوگوی سیاسی، همبستگی اجتماعی و ایجاد وفاق است که میتوانیم مشکلات ارتباطی جامعه را در گفت و شنودها برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: انتخابات را نباید صرفا فرصتی برای رقابت سیاسی ببینیم، بلکه آن را فرهنگ مشارکت بیشتر که منجر به افزایش سرمایه اجتماعی و همگرایی برای پیشرفت میشود، نگاه کنیم.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور خاطر نشان کرد: نقش و رویکرد سیاسی دولت سیزدهم مبتنی بر آرامش بخشی سیاسی است و دولت درگیر نگاه و سوگیری جناحی در انتخابات نیست.
وی ادامه داد: دولت علاقه دارد همه سلیقه ها فرصت لازم برای رقابت سیاسی پیدا کنند.
مرادی اظهار داشت: دولت تلاش کرده به دور از هیاهو به خدمت صادقانه به مردم بپردازد و جهت گیری اش بر حل مساله با تمرکز بر ظرفیتهای کشور است.
وی افزود: فضای سیاسی کشور برای کنش باز است و گفتمان دولت گفتمان رهبر معظم انقلاب و نگاه دولت ارتقای مشارکت با هر نتیجه سیاسی است.
مدیرکل دفتر سیاسی وزارت کشور بیان کرد: پیش ثبت نام انتخابات خوب بود، هرچند با بی مهری برخی گروههای سیاسی و احزاب مواجه شد، اما اتفاقاتی خوبی را رقم زد.
وی تاکید کرد: فرصت استفاده از امکانات دولتی برابر برای تبلیغات که در دورههای قبل استفاده نمیشد، اتفاق خوبی بود که تا رقابتها برابر انجام شود.
مرادی با بیان اینکه در آینده فهرست احزاب قانونی را اعلام میکنیم، افزود: کسانی که مجامع حزبی خود را انتخاب نکرده باشند را خط می زنیم و احزاب قانونی کدگذاری می شوند تا از اشکالات فهرست نادرست شبهای انتخابات جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به شفاف شدن منابع مالی داوطلبان انتخابات مجلس تاکید کرد: کاندیداها از هیچ شخصیت حقوقی جز احزاب نمی تواند تامین هزینه انتخابات کنند.
مدیر کل دفتر سیاسی وزارت کشور گفت: خانه احزاب یک ظرفیت است و انتخابات رقابت بین چهرهها نیست و بین گفتمانها است که چقدر به ایده حکمرانی بپردازند.
وی با اشاره به برخی مشکلات در انتخابات سالهای گذشته افزود: بخشی از بی میلی مردم برای مشارکت نتیجه این است که جامعه با وعدههای محقق نشدنی و با بی اخلاقی و هیجانات زودگذر انتخاباتی مواجه است و انتظاراتی که غیر واقعی افزایش یافته وقتی پاسخ داده نشوند، تبدیل به سرخوردگی اجتماعی میشود.
مرادی بیان کرد: حوزه سیاسی، تخصصی حکمرانی است و یک حزب در حوزههای مختلف کشور باید حرف مشخص و ایده حکمرانی داشته باشد اما این را مردم بعضا احساس نمیکنند.
وی تصریح کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی باید الگوهای جدیدی برای مشارکت سیاسی داشته و آسیبها را رفع و رقابت انتخاباتی را تبدیل به ایدههای حکمرانی شود و قاعده متدی را افزایش و فضای سیاسی را بدون سوگیری سیاسی قاعده مند کنیم.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور تاکید کرد: هیاتهای اجرایی در بررسی صلاحیتها مجموعهای مستقل، متکثر و مردمی است و بر مبنای قانون عمل میکنند.
وی ادامه داد: دولت علاقه مند به ورود به مناسبات سیاسی انتخاباتی برای طرفداری یا ضد کسی نیست بلکه متعهد به مردم، قانون اساسی و حق الناس است.