به گفته او، متوسط رشد مصرف برق در سالهای گذشته سالانه 4 درصد بود و امسال نیز بر همین اساس سه سناریوی افزایش 3 درصدی، افزایش 4.5 درصدی و افزایش 6 درصدی مصرف برق پیشبینی و بر اساس آن برنامهریزیهای لازم صورت پذیرفت.
وزیر نیرو اضافه کرد: با این وجود بررسیها نشان میدهد امسال میزان متوسط افزایش مصرف برق در کشور به 8 درصد رسیده است و این میزان در شهر تهران نیز 9درصد است.
محرابیان با تأکید بر اینکه افزایش دما و در کنار آن افزایش تقاضای مصرف برق در کشور هم به واحدهای نیروگاهی و هم به شبکههای انتقال توزیع فشار بسیار زیادی وارد میکند، گفت: در جلساتی که امروز برگزار شد، آخرین پیگیریها بابت آمادگی حداکثری واحدهای تولید و استقرار گروههای واکنش سریع در نقاط حساس شبکههای انتقال و توزیع انجام و دستورات لازم در این خصوص صادر شد.
او با انتقاد از تبلیغات گسترده صورت گرفته در خصوص سامانههای سرمایشی غیرمتناسب با اقلیمهای مختلف در کشور بیان کرد: آخرین پیمایشهای صورت گرفته نشان میدهد در سال جاری در مقایسه با سال گذشته میزان استفاده از کولرهای گازی در استانهای شمال غرب کشور دو برابر شده است و این در حالی است که اساساً در این مناطق استفاده از اینگونه وسایل سرمایشی ضرورتی ندارد.
محرابیان ادامه داد: در روزهای گذشته به واسطه فشار سنگین وارده به واحدهای نیروگاهی 6 واحد با مشکل رو به رو شدند که به دنبال پیگیریها 2 واحد امروز مشکلشان مرتفع شد و 4 واحد دیگر نیز حداکثر تا فردا صبح به شبکه بازمی گردند.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مدیریت مصرف برق و نقش مؤثر آن در حفظ پایداری شبکه سراسری برق اشاره کرد و افزود: بررسیها نشان میدهد عمده مشترکان بخش خانگی در چارچوب الگو برق مصرف میکنند، اما گروه اندکی نیز هستند که مصارف به شدت بالایی دارند و لازم است این افراد نیز مصرف برق خود را در روزهای گرم سال تا سطح الگو کاهش دهند.
محرابیان در خصوص وضعیت تأمین برق در هفته پیش رو گفت: پیشبینی میکنیم در هفته پیش رو قلههای جدیدی از تقاضای مصرف برق ایجاد میشود و بر همین اساس از عموم هموطنان خواهشمندیم با صرفهجویی در مصرف برق فرزندان خود در این صنعت برای تأمین حداکثری برق در بخشهای مختلف یاری دهند.