بزرگنمایی:
عملیات مالچ پاشی در بخش نگین کویر فهرج به وسعت ۹۴۲ هکتار آغاز شد.
به گزارش کیمیای شرق آنلاین، مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان در مراسم آغاز طرح مالچ پاشی در بخش نگین کویر فهرج که با حضور وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشور، حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مردم شهرستانهای شرقی استان در مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام رضا آقا مولایی امام جمعه فهرج و امیر باقری زاده فرماندار فهرج انجام شد، گفت: طی 3 ماه آینده، 942 هکتار مالچ پاشی انجام خواهد شد.
او افزود: این طرح را در ادامه فعالیت مهم و حیاتی تثبیت شنهای روان در منطقه ریگان و فهرج در شرق استان کرمان، از سال 96 آغاز کردیم و تا امروز قریب به 6 هزار هکتار عملیات مالچ پاشی انجام شده است.
رجبی زاده ابراز امیدواری کرد: بتوان عملیات مالچ پاشی عرصههایی که براساس مطالعات، واجد شرایط مالچ پاشی تشخیص دادهشده اند را در شرق استان به اتمام رساند.
او با اشاره به وجود طوفانهای سهمگین و ریزگردها در فهرج و شرق استان تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته برای مهار شنهای روان و ریزگردها قطعاً کافی نیست.
رجبی زاده فعالیت منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان را محافظت آبادیها و سکونت گاه ها از وجود شنهای روان اعلام کرد و بیان داشت: یک میلیون و 300 هزار هکتار در شهرستانهای شرقی استان عرصه بیابانی داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت: اینکه ما بتوانیم ادعا کنیم در یک دوره کوتاه مدت، امنیت کامل از نظر زیستی در منطقه ایجاد می کنیم، قاعدتاً این امکان پذیر نیست.
رجبی زاده تصریح کرد: در این مسیر داریم گام برمیداریم که مکمل عملیات مالچ پاشی و عملیاتهای مختلف بیابان است، مثل نهال کاری، مدیریت روان آب، عملیات آبخیزداری، تلههای رسوب گیر، احداث بادشکنهای زنده که همزمان انجام میشود، تا با مجموع این فعالیتها، منطقه و محیط زیستی کم غبارتر و کم خطرتر بتوانیم ایجاد کنیم.
حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مردم شهرستانهای شرقی استان در مجلس شورای اسلامی نیز از اختصاص اعتبارات ویژه برای مهار ریزگردها از سوی مجلس در بودجه سال 1400 خبرداد و گفت: برای مهار ریزگردها در بودجه سال 1400، مجلس شورای اسلامی اعتبار بسیار خوبی در کشور پیش بینی کرده است.
او افزود: طرح مالچ پاشی در بخش نگین کویر از اعتبارات سال 99 به میزان 76 میلیارد تومان و در وسعت 42 هکتار درحال انجام است و تخصیص اعتبار برای مهار شنهای روان برای سال 1400 نیز دیده شده است.
حجت الاسلام غضنفرآبادی بر اجرای طرح مالچ پاشی برای مهار شنهای روان و حرکت تپههای شن تاکید کرد و بیان داشت: راهی به جز مالچ پاشی وجود ندارد.
او تصریح کرد: همچنین برای مهار شنهای روان، طرح نهال کاری نیز در شهرستان های فهرج و ریگان از محل اعتبارات ملی و طرح جف در وسعت بسیار قابل قبولی انجام شده است.
ریزگردها و طوفان مردم شرق استان را با مشکل روبرو کرده است.
نماینده مردم شهرستانهای شرقی استان در مجلس شورای اسلامی گفت: وقوع طوفان و حرکت شنهای روان مردم شرق استان را با مشکل روبرو کرده است و حرکت شنهای روان به منازل مسکونی و مزارع کشاورزی مردم خساراتی وارد میکند و سبب ایجاد مشکلات بهداشتی و تنفسی برای مردم میشود.
حجت الاسلام غضنفرآبادی از اجرای طرحهای نهال کاری و مالچ پاشی برای مهار شنهای روان در منطقه خبرداد و گفت: از اعتبارات سال 1400 نیز طرحهای مالچ پاشی در منطقه ادامه خواهد یافت.
او در بخش دیگری از سخنانش افزود: با تصویب مجلس شورای اسلامی شهرستانهایی که فاقد گاز هستند، تعرفههای برق آنان کاهش پیدا میکند.
حجت الاسلام غضنفرآبادی با اشاره به مشکل زیاد بودن تعرفههای برق مصرفی مردم در شرق استان تصریح کرد: در این زمینه پیگیری می کنیم تا ببینیم مشکل افزایش تعرفههای برق کجاست.
او بیان داشت: تعرفههای برق مصرفی غیر قابل قبول و غیرعادی است و نسبت به بعضی از شهرستانهای دیگر غیرعادی به نظر میرسد.