بزرگنمایی:
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به رویکرد این وزارتخانه به ورزش بانوان گفت: یکی از لازمه های ورزش ما در ابعاد قهرمانی و همگانی، توجه ویژه و اهتمام جدی برای توسعه ورزش بانوان است زیرا مادران فردا باید از جسم و ذهن و شادابی خوبی برخوردار باشند.
سید حمید سجادی روز پنجشنبه در سفر به رفسنجان و بازدید از سه طرح ورزشی در جمع خبرنگاران افزود: برای تکمیل مکان های ورزشی نیمه تمام کشور به کمک بخش خصوصی و خیران نیاز داریم.
وی اظهار داشت: برای مبارزه با فساد و کنترل هزینه ها در ورزش و کنترل قراردادها برنامه مدونی در دست اجرا داریم و به همه فدراسیون ها هم ابلاغ شده است.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: یکی از کارهای ما شفافیت قراردادها در باشگاه های ورزشی و فوتبالی است و اگر بودجه ای اعلام می شود باید کنترل شود و نباید از محدوده بودجه خارج شود.
وی همچنین به ورزشگاه شهدای صنعت مس رفسنجان اشاره کرد و اظهار داشت: این مجموعه عظیم ورزشی چند منظوره است و در آن زیرساخت فوق العاده ای برای فوتبال پیش بینی شده است.
سجادی افزود: ورزشگاه شهدای صنعت مس رفسنجان می تواند برای رشته های دیگر نیر مورد استفاده قرار گیرد زیرا سرمایه هنگفتی برای اجرای این طرح صرف می شود.
وی ادامه داد: این ورزشگاه می تواند برای میزبانی نه تنها مسابقات داخلی، باشگاهی و لیگ؛ بلکه می تواند برای انجام بازی های بین المللی و تورنومنت های بین المللی مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: امروز هنر بهره برداری از مکان های ورزشی به جایی رسیده که از یک مکان ورزشی، به صورت چندین منظوره استفاده می شود و در روند تسریع پروژه های نیمه تمام ورزشی از مشاورین خود استفاده خواهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از مطالعاتم در زمینه طراحی، تجهیز و بهره برداری از اماکن ورزشی بخصوص اماکن ورزشی مگا و بزرگ؛ مانند مجموعه ورزشی انقلاب تهران است.
وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: ظرفیت های ورزشی که در هر منطقه ایجاد می شود ارزش افززوده ای برای کشور خواهد بود.
به گفته وی 28 هزار مکان ورزشی در کشور وجود دارد که بیش از چهار هزار مورد از این اماکن نیمه تمام است و در تکمیل آن ها تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
تاکید وزیر ورزش و جوانان بر توسعه ورزش بانوان
سجادی در خصوص ورزش بانوان نیز بیان کرد: یکی از لازمه های ورزش ما در ابعاد قهرمانی و همگانی، توجه ویژه و اهتمام جدی برای توسعه ورزش بانوان است زیرا مادران فردا باید از جسم و ذهن و شادابی خوبی برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه ورزش های خاص در دوران بارداری نیز می تواند به نشاط و شادابی و آماده سازی مادران کمک کند ادامه داد: همچنین زمانی خانواده ها را به فرزندآوری تشویق می کنیم روحیه ترویج ورزش از پدر و مادر ورزشی می تواند به فرزند منتقل شود.
سجادی خاطرنشان کرد: بنابراین رکن اصلی در خانواده و جامعه مادر است و مادر باید شاد و مفرح باشد تا بتواند محور سالم برای خانواده به شمار بیاید بنابراین مادر با روی آوردن به ورزش می تواند نشاط آور باشد.
وی در بُعد قهرمانی بانوان نیز گفت: واقعیت این است که در دنیا مدال های ورزشی بین بانوان و آقایان به نسبت مساوی تقسیم شده است.
وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: اگر چه بانوان در یک سری رشته ها به دلیل اعتقادات اجازه شرکت داده نشده ولی در بسیاری از رشته ها مثلا در رشته دو و میدانی، تصور می شد خانم ها نمی توانند با حجاب شرکت کنند در حالی که ما در این رشته پیشرو هستیم و کشورهای عراق، کویت و قطر؛ اذعان داشتند ما از ایرانی ها در ورزش دو و میدانی ایده گرفتیم.
وزیر ورزش و جوانان به دیدار هفته گذشته خود با مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: ایشان فرمودند "خیلی از کشورهای اسلامی از حجاب بانوان ورزشکاران ایرانی ایده گرفتند" بنابراین در بُعد ورزش های قهرمانی در جاهایی مانند دو و میدانی، اسب سواری، تیر و کمان، ورزش کبدی و غیره که می توان شرکت کرد باید بانوان ایرانی حضور داشته و مدال آور باشند.
وی افزود: لباسی برای رشته وزنه برداری بانوان طراحی شده که بانوان می توانند با آن پوشش در میادین بین المللی شرکت کنند و نیاز است بانوان در بُعد قهرمانی در رشته های کاراته، ورزش های تکواندو و ورزش های رزمی شرکت کنند.
وزیر ورزش و جوانان گفت: در دنیا برای حقوق مساوی زن و مرد ارزش قائل شده اند لذا این تساوی را در برخی از رشته ها به عنوان رشته مِدلی آورده اند مثلا در رشته ورزشی تنیس روی میز و در دو و میدانی خانم ها و اقایان را در یک تیم قرار داده اند و دیدیم که در تیراندازی با کمان هم در مسابقات پارالمپیک مختلط شرکت می کردند که جذاب بود.
وی تصریح کرد: بانوان با حفظ رعایت شئون اسلامی می توانند در مسابقات ورزش شرکت و مدال کسب کنند.
سجادی تصریح کرد: در جنبه مدیریتی نیز بانوانی داریم که تحصیل کرده و با تجربه هستند و می توانند در داوری و آنالیز کردن رشته های ورزشی شرکت کنند؛ این امر نشان می دهد خانم ها در مدیریت و اجرای ورزش و راهبری ورزش سهم دارند.
وی گفت: امیدواریم ورزشگاه شهدای صنعت مس رفسنجان برای دهه فجر امسال بهره برداری برسد و قول مساعد می دهم که برای تکمیل پروژه های ورزشی نیمه تمام در استان کرمان که بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند تمام تلاش را خواهم کرد.
وزیر ورزش و جوانان با اشاره به وجود 28 هزار مکان ورزشی در کشور اظهار داشت: برای تیم های باشگاهی کشورم ارزش قایل هستم.
در این سفر وزیر ورزش از مجموعه ورزشگاه شهدای صنعت مس رفسنجان، مجموعه ورزشی فرهنگی آگاه و ورزشگاه انقلاب شهرستان رفسنجان بازدید کرد.
مجموعه ورزشی آگاه دارای 45 هزار متر مربع مساحت است که 35 هزار متر مربع از آن محوطه سازی و گلکاری شده است.
مجموعه شهدای صنعت مس رفسنجان نیز با ظرفیت 15 هزار نفری قرار است از آن برای انجام بازی های لیگ برتر استفاده شود.
زمین چمن طبیعی این ورزشگاه در حال اجرا است که 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
در ادامه وزیر ورزش از منصور پورمیرزایی نائب قهرمان وزنه برداری بازی های پارالمپیک 2020 توکیو تجلیل کرد.
فرماندار، مدیر مجتمع مس سرچشمه و جمعی از دیگر مسئولان رفسنجان وزیر ورزش و جوانان را در این سفر نیم روزه همراهی کردند.