آخرین مطالب

محرومیت‌زدایی یک‌هزار روستا با همکاری وزارت تعاون و بنیاد علوی اجتماعی

محرومیت‌زدایی یک‌هزار روستا با همکاری وزارت تعاون و بنیاد علوی

  بزرگنمایی:
بر اساس امضاء تفاهم‌نامه‌ای که بین معاون وزارت تعاون و کار و مدیرعامل بنیاد علوی امضاء‌شد از یک‌هزار روستای کشور محرومیت‌زدایی خواهد شد.

به گزارش کیمیای شرق انلاین ؛ روز یکشنبه (1401/03/01) تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل بنیاد علوی در زمینه محرومیت‌زدایی از مناطق روستایی کشور به امضاء رسید.
مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون در این مراسم گفت:‌ بر اساس این تفاهم‌نامه برای محرومیت‌زدایی از هزار روستا در مناطق محروم و اشتغال‌زایی توسط تعاونی‌ها اقدام می‌شود.
وی گفت: امسال 5358 شرکت تعاونی برای دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی در سامانه کارا وزارت تعاون ثبت‌نام کردند و تا کنون 938 طرح تعاونی به مبلغ بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند که میانگین تسهیلات برای هر شرکت تعاونی 1075 میلیون تومان بوده است.
وی افزود: سهم تعاون در اشتغال روستایی کشور در حال حاضر 7 درصد است در حالی که طبق سیاست‌های کلی در برنامه پنجم باید سهم تعاون از تولید ناخالص داخلی کشور به 25 درصد برسد.
مسکنی گفت: بنیاد علوی جزء دستگاه‌هایی است که در زمینه محرومیت‌زدایی صاحب الگو و حرف است از جمله در قلعه‌گنج محرومیت‌زدایی را شروع کرد و در حال حاضر در 52 منطقه کشور اجرای محرومیت‌زدایی را بر عهده دارد. در نوار زاگرس در بخش محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی به وسیله تعاونی‌ها ساختار تعاون به عنوان بستر حقوقی ایجاد اشتغال به شمار می‌رود و امروز می‌خواهیم در این مسیر با کمک بنیاد علوی و با بکارگیری گروه‌های جهادی چه آنهایی که با بنیاد علوی کار می‌کنند و یا گروه‌های جهادی خارج از آن بحث محرومیت‌زدایی در هزار روستا را آغاز کنیم و امیدواریم 37 هزار روستای بالای 20 خانوار را بتوانیم تحت پوشش قرار دهیم.
معاون تعاون گفت:‌ توجه به اقتصاد روستایی گام مهمی برای ماندگاری مردم در روستاها است و هم اکنون آزادسازی یارانه‌ها فضای رقابتی و بدون رانت در روستاها ایجاد کرده است.
مسکنی همچنین گفت: محرومیت‌زدایی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و توانمندسازی محرومین توسط بهزیستی برای توانخواهان اجرا می‌شود اما الگوی ما بر اساس قرارگاه پیشرفت و آبادانی بسیج و سپاه با همکاری بنیاد علوی و بنیاد برکت است و اولین نهادی که در این زمینه الگو ارائه کرد بنیاد علوی در قلعه‌گنج است.
وی همچنین گفت:‌ بانک رسالت و استانداری خراسان رضوی هم به عنوان معین مدلی ایجاد کردند و الگوهای محرومیت‌زدایی در روستاهای خراسان اجرا شد. برخی از گروه‌های جهادی در بخش تسهیل‌گری ضعیف بودند در دوره جدید تلاش می‌کنیم آنها را تقویت کنیم. گروه‌های جهادی در 16 منطقه محروم شکل گرفتند همچنین قرارگاه پیشرفت و آبادانی در بسیج مستضعفین آغاز شده که توجه آنها به سمت دهستان‌ها معطوف است و تنها جایی که در شهرستان‌های محروم کار می‌کند بنیاد علوی است.
معاون تعاون گفت:‌ در راستای مدل گروه‌های مردمی برای محرومیت‌زدایی ساختار تعاونی بستر قانونی برای محرومیت‌زدایی ایجاد کرده است و مدل تعاون یک الگوی ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی است و حتما این مدل مطالعه شده و برنامه‌ریزی شده است.
مسکنی همچنین گفت:‌ پنج الویت علمی،‌ آموزشی، اشتغال، کارهای عمرانی، فرهنگ، بهداشت و آسیب‌های اجتماعی مدنظر قرار می‌گیرند که محور اصلی آن معیشت روستائیان و بیکاری جوانان است.
وی همچنین تأکید کرد: زنجیره ارزش و برند برای الگوی محرومیت‌زدایی در روستاها تعریف می‌شود.
معاون تعاون همچنین با اشاره به شعار سال گفت: استفاده از دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و استفاده از نخبگان مدنظر قرار می‌گیرد.
مسکنی این نکته را هم گفت: در هفته تعاون امسال در شهریور ماه گزارشی از پیشرفت تفاهم‌نامه‌ها و اقدامات انجام شده را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.
در ادامه این نشست همچنین وحید خاوه‌ای مدیرعامل بنیاد علوی نیز گفت:‌ هدف ما هم‌افزایی برای توسعه اقتصاد در روستاها با همکاری تعاون است و کارگروهی که تشکیل می‌دهیم در واقع حلقه مفقوده بین اشتغال و تعاون بوده است که شکل می‌گیرد.
وی تأکید کرد:‌ اگر محرومیت‌زدایی در جاهایی موفق نبوده یا آموزش وجود نداشته و یا اینکه فضای کار تعاونی و گروهی نیست و زحمات فردی کشیده می‌شود در حالی که اگر کار گروهی و در بستر تعاونی انجام شود مردم روستاها هم به کار گروهی باور پیدا می‌کنند و توان آنها هم‌افزایی پیدا می‌کند.
مدیرعامل بنیاد علوی گفت: 50 منطقه در زمینه محرومیت‌زدایی شناسایی شده افرادی آموزش دیده‌اند و اگر ما پلتفرم و ساختار مناسبی در اختیار گروه‌های جهادی قرار دهیم موجب هم‌افزایی می‌شود و ما از ظرفیت حقوقی تعاونی‌ها استفاده می‌کنیم بنیاد علوی هم از نظر مادی و معنوی این گروه‌های جهادی را پشتیبانی می‌کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا زنجیره ارزش برای گروه‌های محرومیت‌زدا تعریف می‌شود گفت:‌برای هر منطقه زنجیره ارزش تعریف می‌کنیم این زنجیره ارزش در مناطق کویری ممکن است خود تولید آب باشد یا احیای قنوات که سرمایه‌ای از سال‌های قبل در آن انجام شده و برای احیای آن در جهت افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروری باید اقدام کنیم.
خاوه‌ای بیان کرد: در حال حاضر 15 منطقه برای محرومیت‌زدایی شناسایی شده و به اندازه کافی روستای محروم و فضا برای کار وجود دارد در مناطقی وقتی وارد می‌شدیم کسی با هم کار نمی‌کرد اما بعد از حضور بنیاد علوی فضای کالبدی روستا را تغییر دادیم و کار گروهی به وسیله خود مردم روستا در زمینه‌های صنایع دستی و سایر مشاغل روستایی و همچنین ایجاد تعاونی روستایی اجرا شد.
وی گفت: پشتیبانی مالی از بنیاد علوی است و پشتیبانی حقوقی از طرف معاونت تعاون انجام می‌شود و بانک توسعه تعاون هم می‌تواند در این چرخه قرار گیرد و برای این شرکت‌های تعاونی مانند صنایع دستی یا تولید آب و برق در روستاها تسهیلاتی فراهم کند.
خاوه‌ای اضافه کرد: آماده همکاری خاص با بخش تعاون هستیم هزار روستا در مناطق محروم شناسایی شده‌اند و الگوی ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و محروم را با کمک بخش تعاون و گروه‌های جهادی و مردمی و استفاده از ظرفیت محلی و مردمی دنبال می‌کنیم.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

انفجار مجدد دستگاه‌های ارتباطی در لبنان + تصاویر

توزیع جهیزیه و نوشت افزار در کرمان

برگزاری همایش خِشت به خِشت در بم

نمایندگان مجلس از مراجع و مراکز مختلف قضایی بازدید کنند

عارف: اولویت دولت چهاردهم ثبات اقتصادی است

ایران نایب قهرمان ووشو آسیا شد

خبرتکمیلی :پیکر بی جان کودک ریگانی در بیابان پیدا شد

لاله زار، خنک‌ترین ایستگاه کشور

فارغ‌التحصیلان قبل از سال 99 کد صحت دریافت کنند

پیام تشکر رهبر انقلاب از مهمان‌نوازی ملت و دولت عراق در اربعین

تلاش تیم های امداد و نجات هلال احمر های شرق استان برای جستجوی کودک مفقود شده ریگانی

دادگاه ویژه روحانیت جایگاه حساس، مهم و سختی است

بازداشت 3 نفر از مسوولان مرتبط با حادثه منجر به فوت در معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان

پزشکیان در دیدار با همتای عراقی: تشکیل اتحادیه مشترک کشورهای اسلامی ضرورت دارد

آغاز رزمایش مشترک اردو‌های جهادی _ پزشکی در کرمان

کشف بزرگ‌ترین محموله موادمخدر صنعتی در سیستان و بلوچستان

مهلت انتخاب رشته کنکوری‌ها برای بار دوم تمدید شد

امارات صفر - یک ایران/ برد اقتصادی یوزها در خانه حریف

گردوی مغذی کرمان در بازار

کشف گاز مایع قاچاق در بم

پزشکیان فردا به عراق سفر می‌کند

ساختمان اعتباری جمعیت هلال احمر فهرج به بهره برداری رسید

ادای احترام مقامات عالی قضایی کشور به مقام شامخ شهدای کرمان

بهره برداری از 40 طرح اشتغالِ مددجویی در ریگان

معاون سیاسی وزارت کشور منصوب شد

تظاهرات صدها هزار نفری علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی

تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون متقاضیان اخذ پروانۀ کارشناسی رسمی دادگستری 1403

آغاز استانداردسازی اقامتگاه‌های ماهان کرمان

انتصاب مدیرکل بازرسی استان کرمان

استعفای رئیس سازمان بورس پذیرفته شد

صدور هشدار هواشناسی درپی بارش‌های موسمی برای 12 استان

شخصیت‌های خاص می‌توانند حتی با عمل خود از بروز مشکلات جلوگیری کنند

بزرگ‌ترین گلدان‌های طبیعی جهان در دل کویر کرمان

بنیاد مسکن تاکنون 68 قطعه زمین در قالب طرح نهضت ملی مسکن در اختیار جوانان قرار داده است.

افتتاح و بهره برداری از 9 طرح عمرانی با اعتبار 121 میلیارد و 800 میلیون تومان به بهره برداری رسید

نماینده مردم شرق کرمان در مجلس: تابستان امسال بخش زیادی از خرمای کشاورزان به‌علت گرما و قطعی برق از بین رفت

ثبت نام عمره مفرده از 17 شهریور آغاز می‌شود

جوانگرایی اعتقاد راسخ دولت است، شعار نیست

حمایت از مبارزات مظلومان عالم را با قدرت ادامه می‌دهیم

50 درصد خرمای فهرج خشکید

مردم مطالبات و مشکلات خود را به دفتر امام جمعه بیان کنند

رمزگشایی یکی از پیچیده‌ترین پرونده‌های جنایی در کرمان/ قاتل به 4 فقره قتل اعتراف کرد

موافقت حماس با آتش‌بس 7 روزه در غزه

افتتاح 4 طرح عمرانی در فهرج

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت شد

خانم صادق، وزیر راه و شهرسازی توافق‌های ایران و ترکمنستان را دنبال خواهد کرد

دربی 4 مهر برگزار می‌شود

یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود

رهبر انقلاب: کارزار جبهه حسینی با جبهه یزیدی تمام‌ نشدنی است

بیش از 50 درصد تردد زوار اربعین از مرز مهران انجام شده است