آخرین مطالب

محرومیت‌زدایی یک‌هزار روستا با همکاری وزارت تعاون و بنیاد علوی اجتماعی

محرومیت‌زدایی یک‌هزار روستا با همکاری وزارت تعاون و بنیاد علوی

  بزرگنمایی:
بر اساس امضاء تفاهم‌نامه‌ای که بین معاون وزارت تعاون و کار و مدیرعامل بنیاد علوی امضاء‌شد از یک‌هزار روستای کشور محرومیت‌زدایی خواهد شد.

به گزارش کیمیای شرق انلاین ؛ روز یکشنبه (1401/03/01) تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل بنیاد علوی در زمینه محرومیت‌زدایی از مناطق روستایی کشور به امضاء رسید.
مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون در این مراسم گفت:‌ بر اساس این تفاهم‌نامه برای محرومیت‌زدایی از هزار روستا در مناطق محروم و اشتغال‌زایی توسط تعاونی‌ها اقدام می‌شود.
وی گفت: امسال 5358 شرکت تعاونی برای دریافت تسهیلات اشتغال‌زایی در سامانه کارا وزارت تعاون ثبت‌نام کردند و تا کنون 938 طرح تعاونی به مبلغ بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده‌اند که میانگین تسهیلات برای هر شرکت تعاونی 1075 میلیون تومان بوده است.
وی افزود: سهم تعاون در اشتغال روستایی کشور در حال حاضر 7 درصد است در حالی که طبق سیاست‌های کلی در برنامه پنجم باید سهم تعاون از تولید ناخالص داخلی کشور به 25 درصد برسد.
مسکنی گفت: بنیاد علوی جزء دستگاه‌هایی است که در زمینه محرومیت‌زدایی صاحب الگو و حرف است از جمله در قلعه‌گنج محرومیت‌زدایی را شروع کرد و در حال حاضر در 52 منطقه کشور اجرای محرومیت‌زدایی را بر عهده دارد. در نوار زاگرس در بخش محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی به وسیله تعاونی‌ها ساختار تعاون به عنوان بستر حقوقی ایجاد اشتغال به شمار می‌رود و امروز می‌خواهیم در این مسیر با کمک بنیاد علوی و با بکارگیری گروه‌های جهادی چه آنهایی که با بنیاد علوی کار می‌کنند و یا گروه‌های جهادی خارج از آن بحث محرومیت‌زدایی در هزار روستا را آغاز کنیم و امیدواریم 37 هزار روستای بالای 20 خانوار را بتوانیم تحت پوشش قرار دهیم.
معاون تعاون گفت:‌ توجه به اقتصاد روستایی گام مهمی برای ماندگاری مردم در روستاها است و هم اکنون آزادسازی یارانه‌ها فضای رقابتی و بدون رانت در روستاها ایجاد کرده است.
مسکنی همچنین گفت: محرومیت‌زدایی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و توانمندسازی محرومین توسط بهزیستی برای توانخواهان اجرا می‌شود اما الگوی ما بر اساس قرارگاه پیشرفت و آبادانی بسیج و سپاه با همکاری بنیاد علوی و بنیاد برکت است و اولین نهادی که در این زمینه الگو ارائه کرد بنیاد علوی در قلعه‌گنج است.
وی همچنین گفت:‌ بانک رسالت و استانداری خراسان رضوی هم به عنوان معین مدلی ایجاد کردند و الگوهای محرومیت‌زدایی در روستاهای خراسان اجرا شد. برخی از گروه‌های جهادی در بخش تسهیل‌گری ضعیف بودند در دوره جدید تلاش می‌کنیم آنها را تقویت کنیم. گروه‌های جهادی در 16 منطقه محروم شکل گرفتند همچنین قرارگاه پیشرفت و آبادانی در بسیج مستضعفین آغاز شده که توجه آنها به سمت دهستان‌ها معطوف است و تنها جایی که در شهرستان‌های محروم کار می‌کند بنیاد علوی است.
معاون تعاون گفت:‌ در راستای مدل گروه‌های مردمی برای محرومیت‌زدایی ساختار تعاونی بستر قانونی برای محرومیت‌زدایی ایجاد کرده است و مدل تعاون یک الگوی ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی است و حتما این مدل مطالعه شده و برنامه‌ریزی شده است.
مسکنی همچنین گفت:‌ پنج الویت علمی،‌ آموزشی، اشتغال، کارهای عمرانی، فرهنگ، بهداشت و آسیب‌های اجتماعی مدنظر قرار می‌گیرند که محور اصلی آن معیشت روستائیان و بیکاری جوانان است.
وی همچنین تأکید کرد: زنجیره ارزش و برند برای الگوی محرومیت‌زدایی در روستاها تعریف می‌شود.
معاون تعاون همچنین با اشاره به شعار سال گفت: استفاده از دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و استفاده از نخبگان مدنظر قرار می‌گیرد.
مسکنی این نکته را هم گفت: در هفته تعاون امسال در شهریور ماه گزارشی از پیشرفت تفاهم‌نامه‌ها و اقدامات انجام شده را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.
در ادامه این نشست همچنین وحید خاوه‌ای مدیرعامل بنیاد علوی نیز گفت:‌ هدف ما هم‌افزایی برای توسعه اقتصاد در روستاها با همکاری تعاون است و کارگروهی که تشکیل می‌دهیم در واقع حلقه مفقوده بین اشتغال و تعاون بوده است که شکل می‌گیرد.
وی تأکید کرد:‌ اگر محرومیت‌زدایی در جاهایی موفق نبوده یا آموزش وجود نداشته و یا اینکه فضای کار تعاونی و گروهی نیست و زحمات فردی کشیده می‌شود در حالی که اگر کار گروهی و در بستر تعاونی انجام شود مردم روستاها هم به کار گروهی باور پیدا می‌کنند و توان آنها هم‌افزایی پیدا می‌کند.
مدیرعامل بنیاد علوی گفت: 50 منطقه در زمینه محرومیت‌زدایی شناسایی شده افرادی آموزش دیده‌اند و اگر ما پلتفرم و ساختار مناسبی در اختیار گروه‌های جهادی قرار دهیم موجب هم‌افزایی می‌شود و ما از ظرفیت حقوقی تعاونی‌ها استفاده می‌کنیم بنیاد علوی هم از نظر مادی و معنوی این گروه‌های جهادی را پشتیبانی می‌کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا زنجیره ارزش برای گروه‌های محرومیت‌زدا تعریف می‌شود گفت:‌برای هر منطقه زنجیره ارزش تعریف می‌کنیم این زنجیره ارزش در مناطق کویری ممکن است خود تولید آب باشد یا احیای قنوات که سرمایه‌ای از سال‌های قبل در آن انجام شده و برای احیای آن در جهت افزایش تولیدات کشاورزی و دامپروری باید اقدام کنیم.
خاوه‌ای بیان کرد: در حال حاضر 15 منطقه برای محرومیت‌زدایی شناسایی شده و به اندازه کافی روستای محروم و فضا برای کار وجود دارد در مناطقی وقتی وارد می‌شدیم کسی با هم کار نمی‌کرد اما بعد از حضور بنیاد علوی فضای کالبدی روستا را تغییر دادیم و کار گروهی به وسیله خود مردم روستا در زمینه‌های صنایع دستی و سایر مشاغل روستایی و همچنین ایجاد تعاونی روستایی اجرا شد.
وی گفت: پشتیبانی مالی از بنیاد علوی است و پشتیبانی حقوقی از طرف معاونت تعاون انجام می‌شود و بانک توسعه تعاون هم می‌تواند در این چرخه قرار گیرد و برای این شرکت‌های تعاونی مانند صنایع دستی یا تولید آب و برق در روستاها تسهیلاتی فراهم کند.
خاوه‌ای اضافه کرد: آماده همکاری خاص با بخش تعاون هستیم هزار روستا در مناطق محروم شناسایی شده‌اند و الگوی ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و محروم را با کمک بخش تعاون و گروه‌های جهادی و مردمی و استفاده از ظرفیت محلی و مردمی دنبال می‌کنیم.



نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

دادستان کرمان: مبادی ورودی استان بیشتر رصد می‌شود

افزایش قیمت بنزین تکذیب شد

لایحه اصلاح قانون به کارگیری سلاح توسط ماموران بررسی شد

تخفیف اقامت در کرمان برای زائران سالگرد شهادت سردار دلها

شکارچیان پرندگان در سه شهرستان کرمان دستگیر شدند

هشدار هواشناسی کرمان برای کاهش دما و خسارت به محصولات کشاورزی

استاندار کرمان: تامین امنیت از اولویت‌های اصلی استان است

عناصر یک شبکه تکفیری در سرپل ذهاب دستگیر شدند

واکنش شورای اطلاع‌رسانی دولت به شایعه استعفای رئیس‌جمهور

سنت‌های دورهمی کرمانی‌ها در بلندترین شب سال

گلایه امام جمعه ریگان از کم‌کاری برخی مسئولان

دفاتر ثبت ازدواج در 3 روز اول دی ماه تا ساعت 9 شب باز هستند

تغییر ساعت کاری کارکنان قوه قضاییه تا پایان بهمن

4 میلیون ورثه سود سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کردند

یارانه آذر ماه واریز شد

دنیای شگفت انگیز پیاده روی

شادی شب یلدا را قربانی تشریفات نکنیم

بانک کشاورزی آماده پرداخت تسهیلات به خریداران تراکتور است

300 نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کرمان رفع شد

چهار مدیر در استانداری کرمان منصوب شدند

فروش خودرو خارج از سامانه عرضه ممنوع است

واریز سود به بیش از 44 میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت

معاون وزیر نفت: با متخلفان استفاده غیرمجاز از گاز برخورد جدی می‌شود

هواشناسی برای کرمان پیش بینی بارش کرد

شبکه رشا، ارتشاء و پولشویی در جیرفت منهدم شد/ تعقیب قضایی 10 متهم

7 علامت که نشان‌دهنده پایان عمر تلفن همراه است

کرملین: تصمیم اسد برای کناره گیری یک تصمیم شخصی بود

ارتش رژیم صهیونیستی: 80 درصد از توانایی نظامی سوریه نابود شد

جزئیات واریز سود سهام عدالت اعلام شد

سود سهام عدالت شب یلدا واریز می‌شود

راننده 16 ساله عامل جانباختن پدر یک خانواده در کرمان

بشار اسد و خانواده‌اش در مسکو حضور دارند

دستگیری قاتل متواری پس از ٨ سال در استان گلستان

مراقب کلاهبرداری‌های اینترنتی با وعده هدیه یک میلیونی شب یلدا باشید

رأی نمایندگان به متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری

پیرترین کشاورز ایران با 122 سال سن در بانه

اعلام فهرست جدید خودرو‌های وارداتی

ریاست جمهوری سوریه: بشار اسد در دمشق حضور دارد

بهره برداری از بیمارستان فاطمه الزهرای گل‌گهر در سیرجان

پیروزی کرمانی‌ها برابر شهرراز/ هدیه سه امتیازی مس در ورزشگاه تازه تاسیس

هوای استان کرمان سردتر می‌شود

استان کرمان غرق در ماتم شهادت دردانه نبی

دانشجوی ایرانی در خط مقدم علم و دانش

خاموشی تجهیزات ساختمان‌های دولتی از عصر چهارشنبه تا 6 صبح روز شنبه

چگونه شیره خرما (سیلون خرما) با ماندگاری بالا درست کنیم

تحقق نرخ رسیدگی 95 درصدی به پرونده‌های قضایی در فهرج

تروریست‌ها در تور نیروهای امنیتی ؛ اعترافات «داود» که تازه دستگیر شده است | ماموریت این 6 عنصر فریب خورده در سیستان وبلوچستان

مهمترین نشانه سکته قلبی چیست؟

چند خورشیدگرفتگی‌ در 2025 رخ خواهد داد؟

رسانه‌ها از هلاکت فرمانده گروه تروریستی تحریرالشام خبر می‌دهند